PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Priklop kopalniškega radiatorja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam situacijo s kopalniškim radiatorjem, ki je ne znam rešit, pa bi prosil za nasvet kaj potrebujem.

Torej iz zidu mi trenutno gleda gola cev talnega ogrevanja (nima nobenega priključka). Gre za ločeno vejo, namenjeno samo za ta radiator.

Radiator sem že kupil in sicer kombiniranega z elektro grelcem. Elektro grelec je postavljen skrajno desno spodaj, priključka za vodo pa sta dva v sredini. Prilagam sliko identične izvedbe.

Težavo mi povzroča torej ta povezava med cevmi talnega ogrevanja ter radiatorjem.

Prvo kar rabim je ventil. Jasno mi je, da mora imeti dva priključka za radiator 1/2" in 2 priključka za priklop cevi, torej kotni ventil.
Ali ustreza [url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")ideounichr("46")si/instalacijski_material_za_ogrevanje/termostatski_ventil_za_kopalniske_in_univerzalne_radiatorje_VHS_DANFOSS]ta prvi Danfos ventil[/url]? Ali moram tukaj zraven dokupiti še termostatsko glavo?

Druga stvar, ki mi povzroča preglavice je povezava cevi talnega ogrevanja s tem ventilom.
Predvidevam, da je potrebno na samo cev najprej namontirati nek element, ki bo omogočal privijačenje na ventil. Zadnjič sem se v bauhausu sprehodil mimo vodovodnega oddelka in mislim, da sem ta element tudi našel (pozabil slikati). Na enem koncu se natakne na cev, na drugem pa ima navoj.
Ne vem pa kako se ta element pravilno montira. A se ga samo s silo vtakne v cev ali je potrebno kakšno lepljenje ali pa stiskanje s kakšnimi posebnimi kleščami? Zanima me postopek, da vidim ali sem to sposoben narediti sam ali rabim mojstra s kakšnim specialnim orodjem.

Hvala že vnaprej za pomoč!

Priložene datoteke
.jpg   radiator.jpg (Velikost: 79,53 KB / Prenosi: 1589)
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=52495&hilit=Priklop+kopalni%C5%A1kega+radiatorja">viewtopic.php?f=7&t=52495&hilit=Priklop+kopalni%C5%A1kega+radiatorja</a><!-- l -->
PerS Napisal:Imam situacijo s kopalniškim radiatorjem, ki je ne znam rešit, pa bi prosil za nasvet kaj potrebujem.

Torej iz zidu mi trenutno gleda gola cev talnega ogrevanja (nima nobenega priključka). Gre za ločeno vejo, namenjeno samo za ta radiator.

Radiator sem že kupil in sicer kombiniranega z elektro grelcem. Elektro grelec je postavljen skrajno desno spodaj, priključka za vodo pa sta dva v sredini. Prilagam sliko identične izvedbe.

Težavo mi povzroča torej ta povezava med cevmi talnega ogrevanja ter radiatorjem.
Če ti gleda iz stena samo 1 cev, si z njo nimaš kaj pomagati.
Če nimaš res svoje veje za lojtre direktno iz kurilnice in se bo napajala z isto vodo kot talno, lahko cev in priključke lepo zamašiš, pozabiš na njih in kuriš na elektriko.
A fotko obstoječega stanja ni možno narediti? Slika pove več kot 100 besed.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Bom naredil magar sliko, ko bom na objektu. Gledata mi ubistvu dva konca cevi iz zidu. Pač gre za eno vejo, ki pride direktno od ventilov talnega ogrevanja do radiatorja, ločena od ostalih.

Glavno vprašanje je kako se montira gor priključke z navojem, na katere gre potem ventil.
Glavno vprašanje ..., vsak ventil ima ustrezne adapterje s katerimi povežeš cev z ventilom, če iz stene štrli alumplast je treba nabaviti primerne ventilu, ki je na radiatorju, to ve vsak trgovec z inštalacijskim materialom.
super, hvala.. Torej vprašam prodajalca ko bom kupoval ventil. Cevi so alumplast ja!

Kako se pa to dejansko zmontira? Kakšen je način montaže teh adapterjev? Torej ugotoviti moram ali sem to sposoben sam izvesti ali ne.

Sicer sem vodovod iz klasičnih pocinkanih cevi kot iz teh novejših PVC (a so sploh pvc?) zelenih že delal sam in uspešno funkcionira. Nisem se pa nikoli srečal s tem in ne vem kako se te adapterje pravilno montira.. Torej ali je potrebno kakšno posebno orodje, proces?

Hvala!
Obstojajo press fitingi (za katere potrebuješ posebno orodje)
in
vijačni fitingi, ki jih priviješ z viličastim ključem ali drugim primernim orodjem.
[url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")instalunichr("46")si/indexunichr("46")php?c=306[/url]
hm, za priklop radiatorja z alumplast cevmi ne potrebuješ kakšnga posebnega orodja, cev odrežeš na ustrezno mero, ponavadi jo malce kalibriramo s povrtalom, da ne poškodujemo tesnil, natakneš matico, obroček in uvodnico na cev, vse skupaj vtakneš v odprtino na ventilu in privijačiš. Ta spoj je razstavljiv, saj drugače ne bi mogel kdaj kasneje zamenjat ventila, če bi šel po zlu. Sicer je pa stric gugl poln teh primerov....
PerS Napisal:super, hvala.. Torej vprašam prodajalca ko bom kupoval ventil. Cevi so alumplast ja!

Kako se pa to dejansko zmontira? Kakšen je način montaže teh adapterjev? Torej ugotoviti moram ali sem to sposoben sam izvesti ali ne.

Sicer sem vodovod iz klasičnih pocinkanih cevi kot iz teh novejših PVC (a so sploh pvc?) zelenih že delal sam in uspešno funkcionira. Nisem se pa nikoli srečal s tem in ne vem kako se te adapterje pravilno montira.. Torej ali je potrebno kakšno posebno orodje, proces?

Hvala!
Baubau ima vijačne fitinge, samo prej zmeri premer cevi, da boš vedel kupit. Zmontirat je simpl ko pasulj, vse obročke itd po vrsti natankneš na cev in zategneš s ključem. Zunaj v jašku sem s tem delal prvič in sem naredil v 5min vključno z rezanjem cevi.
Odlično, torej bom zmogel sam.

Se odpravim po potrebni material in zmontiram.

Hvala vsem in vsakemu posebej!

Še eno vprašanje. A se to alumplast cev da kako zamaskirati? Torej tiste 3-5cm ki gledajo ven iz zidu do ventila? Res ne zgleda lepo, pa ob temnih ploščicah in temnem radiatorju bo bela res ven sekala.
Kot.vem.alumplast lahko barvas. Ali pa s crnim izolir trakom povijes ce nimas copica in barve.
Wink
Iskanje po temi