Objave: 261
Teme: 0
Ocena:
0
rostfrej in drva ne gresta najbolj skupaj v primeru da ne kuriš zelo suhih drv .......drugače je res da ima inox samočistilen efekt zaradi velikih raztezkov in dejansko saje oz obloge same odpadajo z njega ampak kot sem rekel v pravljici oz v idealnih pogojih.
ponavadi imajo kamini preden gre cev v dimnik vmes čistilni element, jaz sem ga dal tako da dostopam do njega preko rešetke za izpih toplega zraka. Mislim da se je dobro potruditi in očistiti tudi to povezovalno cev.
Objave: 735
Teme: 59
Ocena:
0
Se strinjam s tabo, da je to potrebno očistiti.
Jaz imam zaprti kamin, skozi zgornjo rešetko nimam nobene moznosti, da pridem v cev. Očitno je to praktično res nemogoče čistiti, če nimaš res specialno za to narejeno odprtino, da lahko do nje vstopaš preko rešetke za izpih toplega zraka.
Objave: 261
Teme: 0
Ocena:
0
s spodnje strani kamina ( iz kurišča) imaš eno odstranljivo loputo ( včasih je železna včasih iz termovermita/šamota) to odstrani in imel boš nekako dostop do dimne cevi pa jo malo podrgni.........pa boš videl če je kaj notri. Ampak po moje je intenzivnost gorenja v novodobnih kaminih ( sploh z zajemom zunanjega zraka ) tako velika da večino saj odnese ven skozi dimnik.......tudi kondenzacija je ob pravilni izvedbi dimnika zanemarljiva.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Imaš tiste tabletke, ki jih vržeš v plamen in menda vse očistijo.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
S tistimi tabletkami imam podobne izkušnje, kot z dohtarskimi. Jih jemljem, nucajo pa ne.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Pomembno je, da se potem dobro počutiš :lol:
Objave: 353
Teme: 7
Ocena:
0
hahahahaha,.....
kaj pa če se ne počutim dobro,...
vse dimovodne zadeve "bi morale" biti dostopne za čiščenje,... kako je pa dejansko narejeno,... jah,... to je pa od mojstrov ki so to delali odvisno,...
preveri če lahko oddstraniš v kaminu zgornjo ploščo kot je napisal "sunmix666"
pri čiščenju rostfraja pazi da ga čištis ali z rostfraj krtačo ali s plastično,... nikakor s kako železno,...
Objave: 735
Teme: 59
Ocena:
0
Ko sem čistil kamin od znotraj, sem odmaknil tudi zgornjo ploščo. Res je, da nisem preveč gledal na to, ali bi lahko prišel skozi to luknjo čez ampak nisem povsem prepričan, da se to da.
A nima izhod iz kamina tam loputo? Mogoče bi šlo s kakšno res majhno krtačo...
Objave: 353
Teme: 7
Ocena:
0
tudi če je loputa, jo pač postaviš pokonci da je dimovod kokrda popolnoma odprt, pa bo vsaka normalna plastična krtača mimo prišla,... brez težav,...
če pa kdo hoče drgnit rosfraj z železno krtačo je pač to njegova izbira,... ni pa to zaradi rjavenja ampak zaradi risov ki jih delaš po rosfraju,... posledično se več svinjarije začne nabirat, zmanjša hitrost dimnih plinov,.. ampak ja če pravite da je to zanemarljivo potem,... veselo na delo,...