PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Tlak v sistemu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lp, se opravičujem če sem slučajno zgrešil že obstoječo temo, ampak glede na to da je vsak primer za sebe vas vseeno prosim za nasvet..

Pred kratkim sem se preselil, ogrevanje je centralni štedilnik v kuhinji, 6 radiatorjev za cca 80m2, vse pritličje raztezna je na podstrešju..

Ko sem se vselil je bil tlak v hladnem sistemu 0.5 bara, ko se je ogrel na 60 stopinj 1 bar, pa potem spet padel na recimo 0.6 ali 0.7..

Je pa zdaj po nekaj kurjenjih (recimo 2 tedna vsako popoldne) tlak hladnega sistema padel najprej na 0.3, nato 0.2, danes je 0.1 bara pri 18 stopinj vode.. Pri gretju se dvigne do nekje 0.7, pa potem drži 0.5

Znanec, vodoinštalater mi je rekel da dokler so vsi radiatorji topli naj ne dregam nič. Vseeno me pa zanima kaj bi naj bil vzrok temu razen da nekje pušča, kar pa ne opazim nikjer, in ali naj sem zaskrbljen zaradi česar?
Lahko imaš kje zrak, tu ker nafilaj nazaj na 1bar ko je sistem mrzel. Pa spremlaj.pa tud lahko odzračiš sistem
Potrkaj na raztezno posodo. Če ti nikjer ne zveni "votlo" potem je fuč. Pa preveri delovanje varnostnega ventila (povzdigni zasun, če izteka voda).
Če ti je za tako delovanje centralnega ogrevanja "mojster" svetoval, da ne naredi nič ti svetujem, da zamenjaš "mojstra" za mojstra.
Raztezna v podstrešju?!
To mi bolj deluje kot da gre za odprti sistem s posodo v podstrešju (tako kot se je pred mnogimi leti delalo)
Ok možno da gre dejansko za odprt sistem, posoda na podstrešju je zavita v volno pa ne vidim dobro..
Če bi bil odprt sistem, se tlak ne bi spreminjal niti malo in bi ustrezal višini med posodo in manometrom!
Pred leti ko sem naredil centralno mi je mojster naravnal tlak za vsak m višine do najvišjega radiatorja 0.1 bar + dodatek 0.3 bara, če imaš vse v etaži je tistih 0.5 bara kar dovol, ne bi pa ti smel tlak toliko nihati. To nihanje kaže na težavo v raztetzni in jo boš moral pogledati, če je odprt sistem se ti je na iztoku ki je napeljan na streho nekaj zamašilo, če je zaprt probaj na ventilu, če priteče voda je posoda zanič
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.instalater.si/prispevek/487/gravitacijsko-radiatorsko-ogrevanje">https://www.instalater.si/prispevek/487 ... -ogrevanje</a><!-- m -->
Iskanje po temi