PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Nenavadna napeljava na podstrešju - kaj je to

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tole je baje oddušnik kanalizacije in ne napa. :-)
Čak mal, a si vprašu, za kaj bi bil potreben? Saj sem le odgovoril. Big Grin . Ja, drgač maš prav.
Energetik81 Napisal:Ne rabiš takega premera. Jaz sem si naredil odduh iz fi50 cevi in funkcionira brezhibno, saj mora skozi potegnit zgolj par litrov zraka in ne vode! Tudi lovilca kondenza jasno ne rabiš, ker ves steče direktno v kanalizacijo, saj to JE kanalizacija.
Takoj nad plato dobro spoji litoželezno cev z novo 50ko (ali če si paranoičen s 75ko) in direktno spelji na streho. Če pa boš imel nad prostorom še dostopen neizoliran trikotnik, lahko opustiš preboj skozi streho in uporabiš namenski nepovratni ventil za odduh:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")hutterer-lechnerunichr("46")com/upload/HL900N_Bunichr("46")jpg[/img]

Zakaj daješ volno na notranjo stran zidu?

Hvala vsem za pomoč.
Lovilca kondenza torej res ne rabim, ker itak steče v kanalizacijo. Preboj skozi streho bom uporabil, ker že obstaja, sicer pa je namenski oddušnik tudi zanimiva zadeva. Vse skupaj bom povezal z 50 ali 75 cevmi in zgoraj uporabil reducirni člen, kot predlaga Energetik. Edini problem obstaja spoj plastike z litoželezno cevjo. Upam, da bo šlo tako, da nabijem plastiko noter in zatesnim s primernim silikonom.
Sicer dajem volno na notranjo stran zidu zato, ker je zid toplotni most in kar sem prebral prispevkov o izolaciji podstrešja, je povsod svetovano, da se izolira vsaj pol metra v višino. Seveda pride izolacija tudi na plato, a še nisem prišel do tja, kjer je oddušnik. Prvo sem izoliral zid okoli.
Verjetno zgleda slika hecno, ker je volna po zidu, plata pa gola. Smile
Sicer so na sliki tudi morali za konstrukcijo, colarce za povrh in mal se vidi tudi Ursa.
Mogoče bo koga zanimalo ali pa mu pomagalo pri podobnem problemu, zato prilagam slike končne izvedbe.
Odločil sem se, da je povezava na strešni prezračevalni element preveč komplicirana in ima preveč možnih problemov (kondenz, puščanje), zato sem uporabil nasvet Energetika in nabavil namenski nepovratni ventil za oddušnik (HL CEVNI ODZRAČEVALNIK DN50/70/110). Litoželezno cev (notranji premer cca 65mm) sem odfleksal malo nad nivojem tal in vanjo vstavil kanalizacijsko cev fi50 in jo zatesnil v cevi s purpenom in na vrhu še z bitumenskim trakom. Cev sem nato podaljšal, da bo gledala izven nivoja izolacije in na koncu pritrdil ventil.
Čeprav kondenza na zunanji strani cevi ne bi smelo biti, sem vseeno za vsak slučaj porabil nekaj koncev izolacije, ki so ostali od izolacije cevi v kurilnici in cev oblekel.

Še enkrat hvala vsem za pomoč.

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2F/va/1MgH5zhE/oddusnik01unichr("46")jpg[/img]
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2Q/I4/3IX3DOTr/oddusnik02unichr("46")jpg[/img]
sedi 5
Ali obstaja taka izolacija tudi za cevi 110? Kje se to dobi v okolici Maribora oziroma, kako se tej izolaciji reče?

Hvala.
(9.7.2019 ob 10:05)fanglc Napisal: Ali obstaja taka izolacija tudi za cevi 110? Kje se to dobi v okolici Maribora oziroma, kako se tej izolaciji reče?

Hvala.

Armaflex. Če jo za cevi ne dobiš, vzameš pač celo polo in jo narežeš na trakove potrebne širine (da trak objame cev), robove namažeš z lepilom in zlepiš okoli cevi.
1 2
Iskanje po temi