Objave: 54
Teme: 5
Ocena:
0
Dve leti nazaj smo naredili novo fasado. Sedaj pa problem ko so ose na več mestih hotele delat gnezdo a so odnehale ker smo jih preganjali. Ostali so sivi fleki, ne vem pa s čem jih odstraniti. Mogoče kar s krtačo poskusim?
Uspelo pa jim je najt luknjo pri roleti in letajo noter. Ne vem kako se jih lotiti, da se nebi poznalo na fasadi. Je imel kdo podobne težave in kako jih je rešil?
Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk
Objave: 482
Teme: 11
Ocena:
2
Sproti zamaši vsako očitno luknjo. Baje naj bi jih odvračal vonj poprove mete, samo nisem prepričan...
Tisti sivi fleki bodo verjetno sami izginili.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Tisti fleki z kake bele ali svetle fasade ne bodo nikoli izginili. Sem šel ravnokar preverit, jih imam nad vrati balkona že vrsto let, sem že pozabil nanje. Če te to tako moti jih lahhko "retuširaš" z ustrezno barvo ali vzameš v roke kak skalpel in jih previdno spraskaš dol z zrn fasade. Ali se preprosto obrneš stran.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Tiste fleke se poskuša odstraniti tako, da se najprej našprica razmaščevalec (meni je trenutno najboljši od Eurospina). Ko se malo odmoči, potem izključno s PLASTIČNO ščetko (za nohte, za zobe...). Nikakor nobene kovine! Terranova je lahko problem, barvane fasade so enostavnejše.
Sicer pa preverjen Arbajterjev nasvet: "Preprosto se obrneš stran!"
Objave: 54
Teme: 5
Ocena:
0
Ok, hvala lepa. Mogoče poskusim s ščetko, če bo šlo, drugače pa bo res treba ignorirat.
Poslano z mojega SM-N9005 z uporabo Tapatalk