Objave: 6
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Zanima me, koliko bi mizar računal za izdelavo 150x100x7cm debelo ploskev za jedilno iz masivnega orehovega lesa? Lahko je lepljen les. Tako, da je ploskev zburšena,gladki robovi, naoljena. Brez nog.
Za kakršen koli odgovor se zahvaljujem. Lahko je tudi približen odgovor, ali če imate izkušnje s čim podobnim:hrast, češnja itd...
Objave: 399
Teme: 16
Ocena:
1
Dvakrat postavljeno vprašanje v dveh temah...
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=13&t=69795&view=unread#unread">viewtopic.php?f=13&t=69795&view=unread#unread</a><!-- l -->
Drugače pa, prav poceni ne bo. Oreh je kar iskan in ima že material dobro ceno, KO sem ga jaz kupoval je bil m3 mizarske kvalitete sušen na cca 8% kar okoli 1000 EUR, za manjše količine še več.
Plus tega sem jaz našel kose z največ 52-54 mm debeline v tej kvaliteti, debelejših ne.
Materiala imaš za cca 0,12 m3 in že to znese najmanj 120 EUR. Potlej pa še razrez, lepljenje, obdelava, finiširanje.
Moja ploskev za mizo je iz jesena in je lepljena - namerno narejeno zaradi krivljenja in pokanja. Je pa debeline 44 mm (končna mera), dimenzij 1700x900 mm. Les in izdelava plošče mislim da 180 EUR, oljil in montiral sem sam. Baje je bilo to ugodno...
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
1600x900mm x 4cm debeline - hrastov les, sušen, lepljen iz treh kosov, krtačen pride 160€ pri mojem tišlerju. Oljil sem sam s tungovim oljem. Zunanji rob pri mizi je natur z belino le robovi so pobrani. Poznam tudi take ki so dali za podobne mize sicer z nogami tudi 800€ a ekstremi se najdejo povsod.
Objave: 1168
Teme: 7
Ocena:
1
Midva va hotela imeti orehove stopnice. Najugodnejsi ponudnik za oreh je bila ena žaga iz Kokrice pri Kranju. 1000 € + DDV za prebran oreh. Ostali ponudniki so bili pa tja do ene 1700€ za les. Problem pri orehu je, da je kar nekaj odpatka za koncni izdelek. Standardna dolžina plohov je pa cca 4 m.