PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka Vaillant aroTHERM

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav vsem,
Ogromno vaših komentarjev sem prebral glede TČ, pa moram priznati da se mi je še težje odločit kaj naj izberem. Imam nekaj ponudb od 1. TČ on-off Thermia, Alpha innotec (med 9.000-11.000) in inverterskih, Daikin, Mitsubishi v razponih od cca.6.000-8.000 €.
Nekako se nagibam na TČ Vaillant arotherm VWL 115/2 A 400V,ZRAK-VODA z notranjo enoto VAILLANT uniTOWER VIH QW 190/1 Z BOJLERJEM.
Ima kdo kakšne izkušnje, mnenja za navedeno tč. Pred tem sem se nagibal na Daikin Altherma, nizkotemperaturna, 8Kw, pa mi ni jasno zakaj se pri TČ kjer je zunanja temp. višja od 25°c vklopijo elekt. grelci za ogrevanje SV. A ni smiel TČ pridobit energijo iz okolice? A so morda vse TČ na tem?
Tukaj imaš vse napisano:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=67935&hilit=arotherm">viewtopic.php?f=7&t=67935&hilit=arotherm</a><!-- l -->

Glede ogrevanja pri visokih temp - če se ne motim se pri visokih zunanjih temp. parametri obratovanja pač približajo kritični temperaturi hladiva . Ampak to ni pri 25°C zunanje. Sicer pa nastaviš urnik za SV, da ne greje npr. med 13-18h, ko so sploh možne ekstremno visoke temperature zunaj.
Arotherm greje SV npr. do zunanjih 46°C.
Hvala na odgovoru Energetik81, a ti bi pa menjal TČ, zanimivo, spet za razmišljat...
ima kdo kakšne izkušnje s toplotno črpalko Vaillant aroTHERM 115/2 400v.
prosil bi za mnenja.
Zakaj si ne prebereš zgoraj omenjene teme? Imaš precej izkušenj že napisanih.
Sicer za 85/2 verzijo, ampak menim da 11kW ni nič kaj dosti drugačna.
Iskanje po temi