PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nova peč - strokovnost gradnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Slabi dve leti nazaj sem dal delati novo peč. Grajena je kot klasična lončena peč - železna vrata, kurišče cca 40x40x40 cm, nad kuriščem pa razvod kanalov po peči do dimnika. Okrog vrat kurišča je položen marmor, drugače nima pečnic, samo omet. Peč je bila grajena s strani podjetja, ki naj bi bilo specializirano za gradnjo in naj bi imelo dolgoletne izkušnje.

Že v prvi kurilni sezoni so se pričele težave z razpokami okrog kamna, ki je položen okrog kurišča. Zadevo sem reklamiral in prišli so popravit. Letošnjo sezono se je zadeva ponovila v še slabši luči. Razpoke so tokrat še večje - kamen je moč dejansko z roko zibati kak milimeter naprej nazaj - nevarno da pade segreta na laminat..??!

Skratka zadevo sem ponovno reklamiral in pridejo popravit. Stvar pa je v tem da imam garancijo samo še to leto. Poleg tega pa jim hudičevo ne zaupam več in me zanima če obstajajo/obstajate strokovnjaki, ki bi lahko malo pregledali samo kvaliteto celotne gradnje ali pa celo bili pripravljeni biti zraven kot strokovnjak, ko mi pridejo zadevo sanirat?

Peč je grajena za več deset let in bojim se, da se na dolgi rok pojavijo kakšne zelo hujše napake..

LP
Če te bo zlata ribica uslišal bo nekaj iz tega, drugače pa mislim da je to začetek konca.
Hvala za komentar.. Mogoče še kdo drug s kakšno idejo v smeri rešitve problema?

LP
Če se poškodba navezuje že na začetek gradnje in se napaka ponavlja, bi se znalo to nanašati na garancijo ne glede na potečen rok.
Kaj pa pregled gradnje peči? Kam bi se lahko obrnil? Kar na kakšnega pečarja..?
Iskanje po temi