PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zrak - voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
:lol:
Na obali nameravam zgraditi dvoetažno stanovanjsko hišo 120 m2, ki bo dobro izolirana. Kot vir ogrevanja razmišljam o TČ zrak - voda, talno gretje po celotni hiši, TČ bi naj bila edini vir ogrevanja, mogoče pa bi za dogrevanje v konicah dokupil še inverter klimo.

Kateri sistem ali katerega proizvajalca z dobrim razmerjem cena - kakovost mi predlagate.

Prosim za pomoč :lol:
Za ogrevanje na Obali morda ne bi bil napačen Daikin Altherma. Mislim da Plural v Portorožu jih trži.
kar res ni nobenega, ki bi kaj več vedel o TČ zrak - voda Confusedhock:

morda je res bolje da grem na staro dobro peč na nafto :?

kakršnokoli mnenje o TČ zrak -voda za glavni vir ogrevanja bo dobrodošlo
Big Grin
Ni potrebno biti popolnoma nič užaljen!

O vsem tem kar te zanima je bilo napisano že morje informacij in podatkov. Ko se prijaviš na portal imaš na svoji levi rubriko iskanje. Odtipkaj in preglej, mislim da boš našel vse odgovore-vsaj jaz sem jih!
Čip Čip, za vraga, uporabi vendar iskalnik. Že skoraj vsak član tega foruma je napisal kaj o tem...
Čip Čip Napisal:kar res ni nobenega, ki bi kaj več vedel o TČ zrak - voda Confusedhock:

morda je res bolje da grem na staro dobro peč na nafto :?

kakršnokoli mnenje o TČ zrak -voda za glavni vir ogrevanja bo dobrodošlo
Big Grin

Halooooooo!!? Kaj sem morda od ta starega Popoviča sin?

(op.a. Borisov oče je bil steklar)
dragi pikec,

gre zgolj zato, da je tvoja informacija napačna: plural ne ponuja daikin altherme,

še kakšen namig ali nasvet ali karkoli glede ponudnikov TČ zrak voda kot izključnega vira ogrevanja?

najlepša hvala
Zato pa sem rekel "mislim", obrni se na uvoznika Daikina pa ti bo vse jasno.
Glede na to, da si iz obale, je TČ zrak-voda zelo dobra izbira, saj pri vas tudi pozimi ni ekstremno nizkih temperatur in lahko računaš na visoke izkoristke.

Če se ne motim, so Coolwex TČ iz primorskega konca.
Evo, Horizont jih trži, ker sem se z njimi pogovarjal na sejmu glih o Althermi.
Tudi jaz tržim in montiram poleg Mitsubishija in Toshibe tudi Daikin Althermo. Prav blizu sem vgradil eno v stanovanjski hiši 120m2. Letos so bili z njo zelo zadovoljni. Ima pa tudi že vgrajene elektrogrelnike za dogrevanje ob nizkih temperaturah. Pa tudi avtomatika je kar dovršena. Le večje moči še nimajo, vendar pa so mi pred dvema tednoma prikazali tudi nove modele, ki bodo močnejši.
Sicer je pa cena in kakovost te naprave od Daikina kar v sorazmerju. Pa tudi za tako hiško na obali povsem ustreza.
Kaj več pa lahko na zs
Iskanje po temi