PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Se splača investirati v fasado pri obnovi hiše?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sebek Napisal:Vsem, ki se tako fajn zdi ko ekosklad vrne denar, pozabljate, da morate najprej ta denar zaslužiti in plačati izvajalca, šele potem ti ga pa vrnejo. Če znaš kaj sam narediti, potem ne rabiš niti zaslužiti tega denarja.

Material, ki po vrnitvi subvencije, predstavlja 85% stroška fasade, pa pade z neba?
Fery Napisal:Saj presodi vsak zase. Dati za fasado 5 jurjev ali 12, je razlika. Kdor jih ima, seveda mrtvo hladno odkanta večjo cifro.
Večina je ponavadi kar brez, kot posledica dveh levih rok in pomanjkanja šuške.
Ker, ponovno, samogradnja, je zeeeeelo raztegljiv pojem. Eni si jo predstavljamo, kot da dejansko narediš sam.

Fery, takšna razlika kot jo ti zgoraj navajaš med "uradno" pa "doma narejeno" je bila na vrhuncu gradbene ekspanzije, ko je šla cena na ključ v smeri 50 EUR po kvadratu. Sem bil precej presenečen, ko sem zdaj videl JUB-ove dobavnice, kako visok odstotek končne cene "tržne fasade" v tem trenutku predstavlja material. Seveda dopuščam možnost, da se lahko posameznik pri nakupu materiala bolje znajde od velikega odjemalca (izvajalca fasade), je pa to malo verjetno.

Je bil pa naš izvajalec kljub ustreznim referencam za cca 15-20% cenejši od neke srednje vrednosti ponudb, ki smo jih na trgu pridobili (vsi ponudniki z za nas ustreznimi referencami). Da se, če se hoče, če se pri iskanju ustrezno poleg spraviš in si vzameš dovolj časa.
bomber111 Napisal:Če imaš poštenega izvajalca ki te ne bo nategnil pri materialu in vsem ostalem, mislim da nisi na veliko slabšem če delaš preko izvajalca in potegneš eko sklad. Pri nas recimo računajo samo za delo cca 14€/m2. Če pa je razlika takšna kot jo je napisal Fery potem pa ni več računice. Ekosklad verjetno ne povrne, polic, barvanje napušča ipd. Ker tu se spet račun draži in eni vse te postavke zajemajo pod "ceno fasade" Jaz sem imel predračun za fasado okrog 9 jurjev, nardil pa jo za 5.

Priznani stroški vključujejo:
- nakup in vgradnjo celotnega fasadnega sistema;
- nakup in vgradnjo toplotne izolacije podzidka (»cokla«);
- postavitev gradbenega odra;
- odstranitev ali izravnavo obstoječega ometa ali ostalih gradbenih materialov, vgradnjo vertikalne hidroizolacije na predelu podzidka (»cokla«), demontažo starih okenskih polic;
- obdelavo špalet;
- nakup in vgradnjo okenskih polic.
pentax Napisal:Pišete vsi o subvencijah kot bi bili vsi upravičeni do nje. Če nisi upravičen ti drugega kot izdelava v lastni režiji oz. da plačaš izvajalca ne preostane.

V tem primeru gre za starejšo obstoječo gradnjo, torej je upravičen.
Morda še več detajlov tule:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.podsvojostreho.net/vsebina/spletniki/marko1976/amater-obnavlja-hiso-1-del/14072">http://www.podsvojostreho.net/vsebina/s ... -del/14072</a><!-- m -->
1 ... 3 4 5 6 7 Pojdi na stran 
Iskanje po temi