Objave: 586
Teme: 74
Ocena:
0
Pri klimatski napravi, se pojavljajo določeni šumi (klokotanje, škripanje...), ker smo mislili da gre za napako smo prijavili napako. (samo pri gretju)
Ker se prvotni monter ni odzval, smo kar uvoznika kontaktirali in so oni prišli (še v garanciji).
Ugotovili nepravilno montažo, povezava med notranjo in zunanjo enoto je samo 1m. Serviser je predlagal, da bi se naredil zunaj en krog inštalacije tako da bi blo skupno 3m. Tudi sam proizvajalec navaja to dolžino, saj enota drugače lahko ne deluje tako kot bi morala in ne odgovarja za morebitno škodo.
Huh, ja ...nisem pač vedel tega...morda komu prav pride, smo pozvali prvotnega inštalaterja v popravilo...pa da vidimo kako bo...
Ocena:
0
What happens if piping is less than the minimum recommended length (3 metres / 5 metres)?
If the product is installed with less pipe work than the minimum requirement specified by Fujitsu engineers, noise and/or vibration issues may occur and also the system may not perform as well as it is designed to. Fujitsu will not cover warranty claims for issues caused by units not being installed in accordance with their manuals.
Objave: 236
Teme: 19
Ocena:
0
Moj mitsubishi ima zagotovo manj kot 2 metra cevi. kaj pa vem, porabi okoli 5kwh v mali in 12 v veliki tarifi dnevno, zdaj v času do -10 in 20/22 notranje temperature. nazivna moč je pa 800W+ notranja enota. so pa vibracije zvečer kar močne, samo najbrž ima siporeks kaj zravn.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
V primeru povezave samo skozi zid priporočam izvedbo s sredinsko luknjo in v krogu zavitimi cevmi zadaj zunanje enote. Takšna rešitev zelo dobro amortizira vibracije in tudi vizualno lepo izgleda, saj luknjo pokriva zunanja enota.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Mi smo imeli tak način montaže..preboj, mogoče en meter cevi...5 let je zadeva delovala bp...potem sem jo zatavšal naprej.
Objave: 422
Teme: 1
Ocena:
10
Za mladino malo literarnega vložka:
....
Jutri bo v Celovcu s'menj,
tja gor ga bom peljala,
al' ga bom zatavšala,
al' ga bom prodala.
Nočem ga zatavšati,
pa tudi ne prodati,
zdaj moram tega burkleža
nazaj domov peljati.
...
L.p., Kloko
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Torej je zatavšal zamenjal in ne prodal.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Ja saj klima dela ok, samo pojavljajo se moteči zvoki, predvsem zvečer...ker je pozicionirana nad glavo...serviser je takoj omenil nepravilnost, prejšnji pa zmontiral brez omembe...pa v navodilih točno piše...prav tako, mi bi lahko omenil kabel za odtajevanje...sem mislil da je že zraven to...
Objave: 236
Teme: 19
Ocena:
0
največ problemov oziroma najbolj pogosta odtaljevanja so med -1°C in +5°C pri vlagi zunanjega zraka +70%. kolikor sem jaz razumel je tisti kabel za odtaljevanje kondenza na podnu od zunanje enote, da se ne zamaši odtok in posledično ne zadeva ventilator ob led.