Objave: 10
Teme: 7
Ocena:
0
Živjo, tole je verjetno že obdelano ampak vseeno, razmišljam da bi dal vgraditi kaminsko peč, na drva, vendar nisem prepričan da je stvar varna, namreč nimam dovoda do zunanjega zraka in tudi peč ki sem si jo ogledal razen priključka za dimnik nima. Tako da ne vem kako je s tem ali peč dobra ali ne, ali bi bilo vse skupaj neučinkovito, nevarno? Mi ni jasno kako lahko potem take peči sploh prodajajo? Ali sem pa sam tole zakompliciral, nimam pojma, namreč namen je ogreti sobo v mansardi cca 6m x 3,5m.
Ocena:
0
@zdravapamet, sem pregledal, ne samo v Sloveniji, te modele prodajajo po celi evropi, na primer GIULIETTA - LA NORDICA, ki je priznan proizvajalec z vsemi certifikati nima priklopa za zunanji zrak. Sam sem našel v tujini podobno vendar manjšo peč in kot tudi omenjena ima CE certifikat. Sicer pa sem pa zdaj še bolj zmeden saj mi strokovnjak odsvetuje nakup in montažo, praktični uporabnik pa kontra. Se bom še malo pozanimal z kakim monterjem.
Ocena:
0
@T0RN4D0
Kaj pa v večstanovanjskem objektu kjer izolacija ni na najvišjem nivoju? Ali je to tudi nekaj na kar se računa?