Objave: 208
Teme: 14
Ocena:
0
Pozdravjeni!
Razmišljam kako bi povišal višino žerjavice ker preveč hitro pogori. Padla mi misel da bi vstavil v kotel dve kamniti ali šamotni polici po dolžini kurišča pod kotom 45 ° tako da bi zmajšal površino rešetk za pepel bi se žerjavica se sedala skup in ne kot sedaj po celi površini korišča oz. rešetk .
Opazil sem tukaj na forumu edino da so oblekli s šamotom.
Lp Stihl ms
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Ne vem koliko ti bo to pomagalo. Lahko ti podam moje izkušnje na bolj dolgi peči cca 84cm. Jaz imam raje priprt dimnik in dovod zraka spredaj in zadaj na peči. Ker se mi je nekajkrat zadaj zaprl dovod zraka, se je pojavil katran v peči. Katrana je bilo toliko da je pritekel na keramiko na tla. Peč je predolga in spredaj porabi ves zrak. Imam dvig povratka in velik zalogovnik. S šamotom boš pridobil višjo temp. še vedno pa boš imel velik pretok zraka tam. kjer ne bo šamota.
Če imaš peč brez zalogovnika, bi to lahko deloma pomagalo. Nisem pa 100% prepričan. Mogoče bo bilo bolje Samsona nastaviti na malo nižjo temp. ali pa dimniku zmanjšati vlek z regulatorjem vleka - čista mehanska zadeva.
Ocena:
0
lapute na dimniku in zalogovnika ni , hocem samo dvignit zerjavico.
sem probal ta moj patent, samo bo treba navrtat lukne v kamem (okenska polica) in ne pride pec vec kot na 65
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Samo mi ni jasno kako bi ti to izvedel z dvignjeno rešetko. Še več ti bo ušlo toplote v dimnik, pa spodaj ti bo še bolj kondenzirala obstoječa rešetka, ker na njej ne bo žerjavice. Si že potrdil ko si napisal da peč ni šla preko 65.
Močno dvomim v tvoj uspeh.
Kako nimaš lopute na peči ob izhodu dima iz.peci. A nimajo to vse peči? Kaj si to že nabavil za ena jajca od kitajca" lani?
Ocena:
0
hanzi, sem dal dve kamniti polici vzdolžno tako da je spodaj sirina 20 na vrhu 37 in zgleda kot lijak (konus).
Danes bom še navrtal lukne če bo bolš