PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Skeletna gradnja in mavčne plošče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanimajo me izkušnje tistih, ki imajo skeletno hišo, in sicer me zanima, ali so v notranjosti na obodnih stenah in stropih (tam kjer ni inštalacij) knauf plošče vijačili neposredno na OSB plošče, ali so dali odspodaj profile.

Hvala
XXgradbenik,
na trenutke se mi dozdeva , da sprašuje neumnosti! :? Saj imaš projekt, ali ne?

Če imaš inštalacijsko ravnino, je možno izvesti obe varianti. Odvisno od predvidene sestave stene in stropa.

[attachment=o22219]
tu je z kovinskimi profili; direkt na profile vijačane GK plošča.

[attachment=o22215] tu je Gutex in nanjo direktno GK plošče.
Stropna podkonstrukcija iz pločevinastih profilov.

Priložene datoteke
.jpg   Instalacijska ravnina-2-W800.jpg (Velikost: 34,69 KB / Prenosi: 9578)
.jpg   Strop GK-1-W800.jpg (Velikost: 54,11 KB / Prenosi: 9578)
.jpg   Notranja izolacija-1-W800.jpg (Velikost: 27,89 KB / Prenosi: 9579)
Lep pozdrav
Inštalacijske ravnine ni in tudi ni potrebna, ker inštalacij na določenih stenah ne bo. Imamo torej steno, ki je na vsaki strani zaprta z OSB ploščo (vmes je izolacija, parna zapora ...), in me zanima, ali lahko vijačimo plošče neposredno na OSB plošče, ali pa jih moramo dati na profile (glede na dejstvo, da gre za leseno gradnjo, ki diha).
Se 1x. Osb ne diha. Tudi konstrukcijski les ne diha. Drugace bi ti fasada odpadla....
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Torej potem lahko vijačimo neposredno na OSB.
Jaz sem pri izgradnji stropa v kopalnici vijačil direktno v OSB 22mm. Do sedaj ni bil še nič narobe. OSB je dimenzijsko stabilen element.
Iskanje po temi