PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Pokanje v talnem ogrevanju

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tudi meni poka, takoj za tem, ko gre toplotna v odmrzovanje in pošlje vodo spet v talno. To je lahko samo raztezanje cevi, saj parkrat poči, potem pa je okay, do ponovnega odmrzovanja.
Voda v talno je 34 stopinj C.
A ima kdo kako idejo? Vlijemo kaj v talno zraven, kak aditiv?
Kaj pa naj bi se raztezalo v tistih 3-5ih minutah ko recimo traja defrost?
Saj je tlak okoli cevi segret na ~T DV in ko je defrost tč se v parih minutah nima kaj ohladiti do tolikšne mere da bi to pokalo? Da bi kakšne plošče talnega ogrevanja pod cevmi pokale pod takšno težo tlaka v tistih parih minutah se mi pa tudi ne zdi logično. Moje mnenje.
Imate kakšna kovinska vodila za drsna vrata v tleh in jih obsije sonce?
Ne vem kaj to poka. Ker ob defrostu je črpalka na polnem pretoku in ali je morda tripotni ventil kaj v okvari, da mrzlo vodo spusti v obtok.
Ne morem najdet vzroka.
Pa to samo v zgornji etaži, pa ko je zunaj pod 0 stopinj. In to sedaj zadnjo leto, 3 leta poprej pa ni bilo pokanja.

Bom vse zgoraj odzračil, pa poročam, če je to morda krivec.
A je kdo iz Štajerskega konca serviser za Daikin, pa ko so mu stvari jasne glede talnega.
Sam imam zmontirano od mojstra teoretika. V praksi pa se sedaj malo pozna vse v slabo.
Prosim za kontakte na zs.
Kraj Gornja Radgona.

Hvala.
Samo info, kaj sem jaz opazil v moji novi hiši.
Te nove hiše s povezavo armature in betona od temelja do strehe imajo eno grdo lastnost. Zvok se preko tega betona prenaša po celi hiši.
Sem imel na steno v kleti pritrjen hidrofor. Ko se je vključil, sem ga dva štuka višje v spalnici slišal, kot da bi laufal zraven postelje.
Otroku pade igrača po stopnicah, se v garažo sliši, kot da se bo pol hiše podrlo.
Pralni stroj je ob centrifugi rahlo tolkel ob steno (mansarda), v garaži sem misli, da je helikopter pristal v hiši.
Zvoka pa ni možno locirat, ker prihaja od vsepovsod.
In tudi ko se je rušt sušil, je bilo v hiši večkrat slišat par zelo močnih pokov.
Sem prvič zbežal iz hiše, ker sem mislil, da se bo hiša sesula na kup.

Možno, da se ob soncu razteza streha in se zvok preko potresnih stebrov prenaša po celi hiši.
Pozdravljeni, ste morda ugotovili kaj poka? Enako se namrec dogaja tudi pri nas pa nikakor ne vemo zakaj….poka vedno na istem mestu in samo takrat ko pec zalaufa..se priporocam za pomoc. Hvala
go with a flow
Ko smo začel s kurilno sezono, je začelo pokat, k pr norcih.

Ok, sosedova plehnata streha. Ampak ni tolk močno pokala, kot se je slišalo.
Pa streha je uzun, a poka notri.

Začelo se je pa komaj letos, sedaj in ni nikoli prej nič pokalo. Stojim, poslušam, ... Radiatorji polni, termostatska glava na zvezdici. Poka 3 dni vkup. Zjutraj in zvečer, vmes nič. Za foro obrnem termostatsko glavo na polno (čeprav je bila celo poletje odprta do konca, kot naj bi bilo priporočljivo), voda začne krožiti, pokanje preneha. Na sosedovo, plehnato, streho pa pač, nimam vpliva. Pa niti tolk glasno še ni pokala, kot je pokalo to čudo. Očitno se nekje material razteza (lahko tudi kje kaj popušča!) in se prenaša po bajti, ter se na tistem mestu nekako ojača. Al imate pa kake glodalce v bajt.
LP, steklenička
1 2
Iskanje po temi