Objave: 241
Teme: 36
Ocena:
0
Nameravam dati sekcijska dvizna vrata z osebnim dostopom.
Kaksen padec pa ste naredili na zgornji plosci? Koliko horizontalnih ojacitev ste dali pod zgornjo plosco?
Objave: 1638
Teme: 3
Ocena:
3
Padec je 2% proti terenu. Čez garažo gre en konkreten nosilec. Na nadstrešku je pa nosilec skrit v ploščo. Zidovi so iz betonskih zidakov, ojačani z vertikalnimi betonskimi stebri in horizontalnimi venci. Zgornji venec je zopet bolj konkreten, ker igra tudi vlogo preklade nad garažnimi vrati. Potem je tu še cela znanost v vezavi armature ampak tudi to je del statičnega načrta. Tak načrt ti mimogrede prihrani tistih par 100 EUR pri samem materijalu.
Ocena:
0
Ja, samo te sam nacrt pride 500€+..
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
SubjectX,
sem ti poslal ZS.
Poglej, 40m2 ni velika, tako na "rekla-kazala".
Sama plošča kot konstrukcija pa kar nanese.
Predvidevam, da v hiši nimaš takšnega razpona, ki ste ga idelali na pamet oz. brez armaturnega načrta. :wink:
Lep pozdrav
Objave: 1638
Teme: 3
Ocena:
3
Ja, maš veliko betona. Dve plošči skupaj + venci + stebri + nosilci bo več kot 30 m3. Če računaš pavšalno 300 EUR za m3 (100 beton + 100 armatura + 100 opaž), ti to znese več kot 9000 EUR. Tu je potem še izkop, zasutje, HI, drenaža, podložni betoni, zidarija, ... se kar nabere :-( Ponudba okrog 15k je kar v redu.
Potem sledijo inštalacije (štrom, voda, kanalizacija), ometi, estrih + qvarc, vrata, fasada, ureditev okolice, ... Ni kaj, imeti tako garažo ni finančni hec (govorim na podlagi lastnih izkušenj).
Ocena:
0
Ja, clovek res ne pricakuje take cifre, me je kar usedlo, k sm dubu prve ponudbe.
Sej potem sem malo zglihal cene, malo z vaso pomocjo pogledal, kaj pomembnega manjka, kaj pa lahko mogoce izpustim v prvem krogu ipd, tako da sem zdaj potrdil ponudbo za 16.000€.
Uredim se GD in zacnemo zidati kmalu.