PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Montaža kalorimetra

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Glede na splošno medsebojno nezaupanje predlagam popolno ločitev ogrevanja.
sijared Napisal:Mi lahko prosim razložite, zakaj je po vezavi s priložene slike (vir slike sem pozabil) pravilna vezava 2 iz prejšnje skice.

Če se nanaša odgovor na tvojo skico 2, dva posta nazaj potem je ta skica enaka tvoji pod številka 1 in ne pod 2.(če sem te prav razumel in če je seveda na zgornjem delu tvoje skice narisan radiator)
Ta skica za katero praviš da si pozabil vir je prava: torej kalorimeter pred mešalnim ventilom oziroma takoj po izvoru za zalogovnikom: ko mešalni ventil zaradi prave temperature zapre in se čez radiatorje sprehaja voda, ki jo poganja črpalka se po tvoji skici 1 ustavi pretok preko kalorimetra zato le ta ne meri več energije, saj je tudi ne vlečeš več iz zalogovnika. Po skici 2 pa po zaprtju mešalnega ventila kalorimeter še vedno zaznava pretok, ki ga povzroča črpalka in delta T med tipali kalorimetra.
Enako je tudi s sanitarno vodo, kjer nimaš mešalnega ventila ampak samo črpalko, ki preneha delovati, ko se v bojlerju segreje voda na pravo temperaturo. Tudi tukaj je kalorimeter takoj na izvoru iz zalogovnika,
Obvezno naj bosta vezana oba kalorimetra enako!
In kako je sedaj to rešeno spodnji in zgornji štuk oziroma dve bivalni enoti?
Tudi jaz imam namen zmontirati ta model kalorimetra. Ima kdo izkušnje iz prakse kako natančna je zadeva?
1 2
Iskanje po temi