PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Katere sončne celice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kaj mislite kaj se najbolj splača kupiti glede na ceno, izkoristek, max moč ter vaše izkušnje za ogrevanje sanitarne vode ?

- ploščati kolektorji

- u cevni vakumski

- vakuumski cevni Heat Pipe sončni kolektorji s suhim toplotnim spojem
Pozabil si vprašati za sanitarno TČ?
ne, zanima me za sončne celice ?
Torej nič od naštetega.
Ker to niso tipi sončnih celic.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Mi smo se odločili za ploscate Sonnenkraft. Kolektorji nam ne ogrevajo samo vode ampak služijo tudi kot podpora za ogrevanje. Danes nam je zgrelo 1100 l zalogovnik na 77 stopinj. Je zadeva malo dražja vendar smo z njimi zadovoljni.
Sončne kolektorje mislim Smile
justin Napisal:Mi smo se odločili za ploscate Sonnenkraft. Kolektorji nam ne ogrevajo samo vode ampak služijo tudi kot podpora za ogrevanje. Danes nam je zgrelo 1100 l zalogovnik na 77 stopinj. Je zadeva malo dražja vendar smo z njimi zadovoljni.

Danes????

Če bi vsaj napisal včeraj.

O kvadratnih metrih kolektorjev, ki jih premoreš pa nič??
Imamo 6 kolektorjev Sonnenkraft SSE SKR500 skupaj 13,8 m2 neto povrsine.
In kaj z njimi počneš poleti, če smem vprašat? Ni zajebancija, ampak kam daš poleti vse viške?
LP,
Samojed
Jaz imam nekaj čez 20 kvadratov vakumcev... in to da ti je segrelo 1100l vode na 77stopinj čisto verjamem, sploh če je bil prej zalogovnik na 65 stopinj Smile.

Samojed: poleti je jeba če nimaš rešeno, v mojih je voda, ko se zalogovnik segreje na nastavljeno temperaturo gre sistem v stagnacijo, črpalka se izklopi, voda v kolektorjih upari in to je to. Ni viškov ni škode.

Če je poraba večja (ogrevanje bazena) pa pač laufajo dokler je odjem.
Men je pa zalogovnik 1200l segrelo na 88C.

Pozabu pa povedat da je štartal iz 75, hahahaha. Kako so ta relativna podajanja številk zavajajoča kt da bi bil trgovc, prodajalec, pospeševalec prodaje,...
Nisem noben trgovec, sem pa dobro izkušnjo pripravljen deliti z ostalimi. Saj sem pri adaptaciji svoje hiše spoznal slabe in dobre izvajalce. Podomače povedano nategovalce, ki ti obljublajo vse in teh ni malo. Ravno s tem namenom smo se odločili za avstrijski Sonnenkraft in njihov sistem SOL+ in smo z njim več kot zadovoljni. Tako s toplotno črpalko HP12M, kot njihovimi kolektorji, saj se je vse skupaj izkazalo kot odlično. Pa da še naredim malo reklame, ko me že obtožujejo, da sem prodajalec vse skupaj nam je montiralo podjetje Cevos, ki so pooblaščeni izvajalec za podjetje Sonnnenkraft. Tudi oni so opravili delo odlično. Hišo pa imamo v zgornjem koncu Gorenjske, kjer je sonca kar precej. Sistem smo zmontirali 8.12.2015 in s kolektoji naredili 157kWh (sončnih dnevov je bilo decembra res ogromno). V letošnjem letu, ko je bilo sonca bolj malo in bi ga lahko po dnevih prištel na prste pa skupaj 182kWh.
Iskanje po temi