PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Obloga dimnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Živjo,

imamo nov dimnik na novi hiši od OGM Ikoker. Zidal sem ga sam, navodila so super tako da je šlo.

Sedaj pa bi rad dimnik nad streho oblekel v pločevino pa me zanima se lahko pločevina da kar zraven dimniškega plašča ali ne? Pri nekaterih sem videl, da so dali kar tako, drugi so dali spodaj stirodur, tretji volno,...

Hvala
Obloži z negorljivo - kameno volno, saj te praktično nič ne stane...Zagotovo preprečiš kondenziranje dimnih plinov, vsaj kar se tiče dela dimnika, ki gleda iz strehe...
Ja, v planu sem imel vendar vseeno vprašam da bo sigurno. Dal bom kar izolacijo, ki sem jo dajal med plaščem in šamaotn cevjo, mislim da je 2cm.

Če se ne motim je potrebno dati izolacijo vsaj 20 cm pod delom, kjer bo streha izolirana, da ne bo stika med lesom in plaščem?

Še ena stvar me zanima. Ko se je plošča vlivala smo pozabili dati volno med ploščo in dimnikom, zanima me ali bo tam plašč dimnika počil ko se bo kurilo?

Všeč mi je obloga dimnika iz dekorativnega kamna. Je to kdo že naredil? Enostavno bi z lepilom obstojnim na zunanje temeprature obložil dimnik.
Kako je sedaj z tem, kako ste naredili pločevino okoli dimnika, ste kaj prej izolirali ali pločevino direktno na dimniški plašč?

Hvala
Iskanje po temi