PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sanitarna TČ in Eko sklad

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V Italiji dobiš praktično toliko % subvencije na investicijo kolikor izmerijo znižanje porabe ali pa CO2-ja z zamenjavo nekega sistema z boljšim. Ni pa to neposredna subvencija ampak odbitek pri dohodnini v roku 10 let. Pa ne glede na to, kaj je vgrajeno (ta prava ali pa klima tč, ta pravi ali pa navaden kotel....) Meritve prej in meritve potem pa nič kakih lobijev in pa preferenc. Tako je bilo meni predstavljeno.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Z čim merijo in kako vedo kakšna poraba je bila pred tem? :? .

Malo je čudno, ker tisti, ki je prej imel dober aparat bi lahko bil na ta način močno prikrajšan.
Tudi tam poznajo izvedence za prej in potem. Tisti, ki ima dober aparat, ga ne menja z novim, ampak naredi kak drug poseg.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Meni se to zdi še večja kuhinja. Subjektivna ocena ocenjevalca.
Takšen, ki ima dober aparat je drugorazreden Čeprav je že investiral?
Tudi ta, sistem se mi ne zdi idealen. Morda je celo slabši?

Pozitivno pa je vračanje skozi dohodnino.
Hujše megle in večje zbrke kot jo imamo mi se ne da narediti nikjer! Vsako leto eno samo predelovanje sistema kako bi se onemogočilo konkurenco in nič drugega. Zakaj se je letos tako mudilo dat ven ta razpis? Sejem je pa se zbira stranke in trosi dezinformacije. Enostavno in zelo zabavno za nekatere, za druge pač ne.
zdravapamet Napisal:Pred dvemi leti je Eko sklad zavlačeval z razpisom. Povpraševanje je bilo nenormalno a so vsi čakali razpis. Dela čez glavo, a smo sedeli doma. In to zelo dolgo zaradi Eko sklada.
Na TV je bil celo možakar, ki dela montažne hiše. Rekel je , da ima prodano proizvodnjo za celo leto a ne more začeti z delom saj mu pogoji razpisa to ne dovoljujejo. Mesece nedela in denar, ki ga je zaradi njih izgubil mu do danes ni nihče povrnil.

Torej, Telmos ? Ti si edini, ki mu ne odgovarja da je novi razpis že zunaj.

Spomni se leta, ko so klimaši lobirali za obvezen izpit za plinski del TČ. Ta naj bi bil pogoj za pridobitev subvencije. Ko so na Eko skladu doživeli odziv Stroke (monterjev centralnega ogrevanja) je ta zmazek klimašev padel v vodo.
Zapomni si. Centralno ogrevanje delamo MONTERJI CENTRALNEGA OGREVANJA. Ostali so padalci.

Sam pa pravim tako. Kakršenkoli že razpis je važno, da je odprt. Mi monterji in proizvajalci se moramo prilagoditi razpisu. Noro je pričakovati, da se bo razpis prilagodil nam. Stranke ne delajo dokler razpisa ni. To je dejstvo.

Bi bilo pa najbolje, da Eko sklad ukinejo. Posledično bi tudi po večjih mestih monopolisti (daljinsko ogrevanje, plin) nehali pogojevati pridobitev sredstev. Trg bi zopet postal NORMALEN.

LOBIJI so povsod. Tudi v tujini. Mi smo še vedno balkanska država kjer velja rek - znajdi se.
Ne ti mene j...t s temi neumnostmi, ki jih počnejo drugi. Mene ni potrebno ogovarjat s klimašem in lobiranjem klimašev, ker smo na račun tega popušili vsi, ki smo verjeli državnim nategovalcem, da je potrebno imeti vse te certifikate drugače bomo brez dela. Mi smo jih plačali in zapravili en kup časa in km za te zadeve, med drugim smo to opravljali lansko leto v tretje. Da pa bi bilo bolje, da se eko sklad ukine vemo pa vsi samo oni ne. Dejstvo pa je, da se v tej državi dela vse, da bi se človeka pri delu onemogočilo ne pa mu šlo na roko, ker posledično plačuje davke.
Kar pa se letošnjega razpisa tiče je pa zelo nizek udarec tvojeizbranih lobijev, kot je bil tudi tisto leto, ki ga opisuješ. Štos je bil samo v iskanju vseh mogočih možnosti za onemogočanje ostalih. Na koncu so jim v gonji po onemogočanju subvencij za HT naprave izpadle še njihove za pripravo sanitarne vode. Da pa je tako kot je, je pa zato, ker je še vedno veliko več takih, kot si napisal z balkanskim mišljenjem znajdi se. In letos so se slučajno znajdli ravno pred odprtjem sejma.
Eni delamo po zakonih, drugi iščete pa vse vrste lukenj. To pa se lepo vidi že po bežnem pregledu vaših bilanc. Nekateri klimaši in centralnarji obvladamo tudi to, ker smo včasih v šolskih klopeh tudi ekonomijo gulili.
zdravapamet Napisal:Zapomni si. Centralno ogrevanje delamo MONTERJI CENTRALNEGA OGREVANJA. Ostali so padalci.
....nekoč ja, danes bi se pa dalo debatirat o tem.... vsekakor ni bil problem zagnat Štadlerco, Ferotermko, Zrenjaninko ipd. tudi pod "špegelčkom" švasat verjamem, da si stručko....prej bi rekel, da sta dandanes potrebna dva poklica, ki se nadograjujeta oz. neke vrste skupinsko delo....
Ta monter, ki je meni montiral, je definitvno "klimaš/elektronik" ampak zato je imel s sabo še pravega "centralista/vodovodarja" kajti kot pravim, stavr se nadopoljnjuje.....
zdravapamet Napisal:Migaj, porabo lahko znižaš tudi če ogrevalno napravo izklopiš ali pa greješ npr 2stc manj. Sem ti že nekajkrat napisal. Toplotne izgube objekta se ne računa po porabi energenta ampak po dejanskem stanju objekta. Prosim, zapomni si če je možno !!!!
SCOP se v primerljivih pogojih dokaže v namenskem laboratoriju pristojne inštitucije. V praksi je pomemben SCOP in ne COP, ki podaja stanje le v eni točki. Link za normativ je pripet malo višje.
Vseeno je kako znižaš porabo -važno je, da jo znižaš in za koliko :wink:
Pa če imaš bolj hladno, odklopiš skrinjo, manj gledaš televizijo, stiroporiziraš bajto, celi dan hrčkaš ali nabaviš učinkovitejšo ogrevalno napravo.
Vse ostalo: COP/SCOP/izkoristek/X-litrska bajta/stroka/kalorimetri/inštitucije :lol:
-ne pomeni nič, če (pre)visoke porabe v kWh in v € nisi občutno znižal.
Pozdravljeni!

Da malo presekam težke debate Smile

Ali je možno dobiti subvencijo na tak način:

Sem lastnik nepremičnine, ki se dokončuje, vendar vse dela oz. najema in plačuje podizvajalce eno podjetje, tako da se jaz ne ukvarjam s tem, pa še malo cenej me pride vse skupaj, ker se pač davki malo poračunavajo sem in tja Smile Torej, ali lahko kandidiram za nepovratna sredstva za TČ in rekuperacijo, kljub temu, da bi bil plačnik podizvajalcev to podjetje, ki vse ureja??

Hvala in lp.
Krnekiii Napisal:Pozdravljeni!

Da malo presekam težke debate Smile

Ali je možno dobiti subvencijo na tak način:

Sem lastnik nepremičnine, ki se dokončuje, vendar vse dela oz. najema in plačuje podizvajalce eno podjetje, tako da se jaz ne ukvarjam s tem, pa še malo cenej me pride vse skupaj, ker se pač davki malo poračunavajo sem in tja Smile Torej, ali lahko kandidiram za nepovratna sredstva za TČ in rekuperacijo, kljub temu, da bi bil plačnik podizvajalcev to podjetje, ki vse ureja??

Hvala in lp.
Lahko,če ti ta da točno tak predračun in račun za stvari, ki so predmet subvencije. In zadeve okrog prijave na subvencij izvedete preden so te izvedene.
1 2
Iskanje po temi