PodSvojoStreho.net Splošno O cenah materiala in storitev Cena izdelave mansardnega stanovanja!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S partnerko sva se odločila, da bova v večstanovanjskem bloku kupila en del mansarde cca. 50m2.
-Potrebno je naredit stopnice iz spodnjega dela v zgornji del
-Izolacijo strehe ter notranjih zidov oz. (zunanjih zidov znotraj podstrešja-označeno z zeleno)
-okno 100x160cm
-okno 80x700cm oz. 2kom oken 80x300cm (odvisno od možnosti izvedbe)
-suhi estrihi
-laminat po celi mansardi
-električna napeljava
-vodovod
-radiatori

Streha je bila obnovljena pred 14 leti. Nikjer ni videti zamakanja. Je priporočljivo, da se zamenja kritina ali ne cca.70m2? Fasada je popolnoma nova. Kuhinja bi se prestavila v zgornje nadstropje in bi bila v tistem delu stanovanja kjer je sedaj v spodnjem delu oz. nad staro kuhinjo. Tukaj me zanima koliko je pač možno izpeljat vodovodno napeljavo iz spodnjega v zgornji del itd. Se opravičujem na izrazih, ki jih uporabljam ker niso ravno strokovniSmile. Prilagam še nekaj fotografij za lažjo predstavo.

p.s. koliko približno bi stal načrt za takšno izvedbo in pa vse ostalo kar sem naštel.

[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/10/eD/4dc1RC0t/img9751unichr("46")jpg[/img]
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/2c/TG/14duN3n1/1/imageunichr("46")jpg[/img]
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/G/12H/4h34EjrX/image1unichr("46")jpg[/img]
Hm, bo to šlo pravnoformalno skozi? Kaka je lastnina in namembnost prostora?

Prav tako mi ni čisto jasno - imaš v lasti stanovanje pod tem in nameravaš narediti notranje stopnice ali kako? Je na skici idejna postavitev bodočega stanovanja? Na kak način se blok ogreva?
Sem v fazi zbiranja podpisov. Celotno podstrešje v velikosti okrog 220m2 se uporablja kot sušilnica v večstanovanjskem bloku.
Ja to je idejna postavitev oz. kako sem si zamislil zgornji del stanovanja. Sem lastnik stanovanja pod podstrešjem in nameravam narediti notranje stopnice. Tloris te skice, ki sem jo dal tukaj je popolnoma enak kot v stanovanju spodaj. Streha oz. izgled stavbe od zunaj se nebo spreminjal. Spodnji del ostane takšen kot je le, da se bo dnevna soba uporabljala kot spalnica. Možno se je priključit na plinsko ogrevanje trenutno pa v stanovanju ogrevamo na lončeno peč. Imam tudi električno peč katero pa uporabim, če je zunaj resnično mrzlo. Na bloku je popolnoma nova fasada tako, da se pri kurjavi precej pozna. Kolikor vem gradbeno dovoljenje za takšne posege ni potrebno. lp

p.s. skupaj je v bloku 36 stanovanjskih enot. Vem, da bo težko vse prepričati ampak sem optimist. Vseeno ostane še 170m2 za tiste redke, ki sušijo perilo. Da se pošalim malo, tistim najbolj težavnim sem pripravljen kupiti pralno sušilni stroj.Smile
Nekako me najbolj zanima za koliko se prodaja m2 takega "neurejenega" podstrešja. Tako po grobih ocenah in informacijah, ki sem jih dobil je cena med 250-450 euri. Ampak bi rad slišal še kakšno mnenje.
Siris bivalno povrsino bloka. IN luknja v plosco za stopnice. Gradbeno ti ne uide...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Rečeno mi je bilo, da ni potrebno ampak sem slišal že vse živo. Ti verjamem na besedo, ker sem tudi sam mislil, da je potrebno. Ampak upam, da ga nebo problem dobiti.
Dimnik bo pa sredi dnevne sobe? Kot je na sliki videti, je dimnik "aktiven" (teče iz njega). Dostop, čiščenje?
To so stvari zaradi katerih sem tukajSmile. Da dobim nasvete itd.Smile. Nimam pojma kako je z tem. Ja dimnik je aktivn. V bistvu je to del podstrešja katerega bi si jaz želel. Je pa dovolj veliko, da se da tudi drugače rešit stvari.
Naceloma potrebujes za luknjo v plosco soglasje vseh(!) etaznih lastnikov in gradbeno dovoljenje. Prav tako bo potrebno na novo urediti etazno lastnino cele zgradbe. Strosek tega bo ogromen.
se da predvideti koliko je ta strošek vsaj približno?
Iskanje po temi