Objave: 1433
Teme: 28
Ocena:
0
Ima kdo informacijo kdo in za koliko prodaja pretočne izmenjevalnike za toplo sanitarno vodo? (tiste zunanje enote z bakrenim izmenjevalcem v katerem kroži na eni strani voda iz hranilnika, na drugi pa sanitarna voda in se spotoma ogreje). Sonnenkraft ima en tak sistem, a pravijo da ga ne prodajajo posebej, samo v solarnem kompletu.<
Objave: 6821
Ocena:
4
ni problema. Samo povejte mi kakšno količino in teperaturno razliko hočete doseči, pa vam jih lahko dobavim skupaj s pretočnim stikalom za avtomatsko vklapljanje ali brez. Na zalogi imam vedno Alfa Laval izmenjevalnike moči 25kw s sposobnostjo ogrevanja 12,7l vode/min ob upoštevanju 65 oC na primarni strani na temperaturno razliko 35 oC kot rezervni del za kotle instant s sprotno pripravo san. vode.
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Mi lahko kdo pove kaj je to -pretočni izmenjevalnik za sanitarno vodo? Je to kaj novega v zvezi z sončnimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode :?: :oops: :?:
lp pavel
Ocena:
4
Ploščati ali pa cevni izmenjevalci za ogrevanje sanitarne vode lahko nadomeščajo bojler, lahko služijo za prenos toplote med dvema različnima medijema. Skratka so temperaturni prenosniki in obenem ločevalniki sistemov. Sodobni kotli jih imajo vgrajene za sprotno ogrevanje sanitarne vode. To pomeni, da naprimer stenski kotel na kurilno olje ali plin vklopite, odidete v kopalnico, se pripravite in pričnete s tuširanjem ali pa polnjenjem tople sanitarne vode. 26 kw kotli imajo možnost sprotnega ogrevanja 12,7 l/min sanitarne vode na temperaturno razliko 35 oC. Sončni akumulatorji podjetja Sonnenkraft imajo za pripravo sanitarne vode vgrajene ploščate izmenjevalnike za sanitarno vodo kapacitete 32 l/min na temperaturno razliko do 5 oC glede na temperaturo vode v akumulaciji.
Iz prakse so boljši ploščati izmenjevalci proizvajalca Alfa Laval, ker imajo zaradi rahlega tresenja pri prehodu medijev že samočistilno funkcijo glede nabiranja vodnega kamna. Sicer pa so izvedbe instalacij teh izmenjevalcev pripravljene ponavadi tako, da ni potrebnega večjega posega temveč samo zapreti dovode, odviti dva imbus vijaka in izmenjevalec preprosto potopiti v solno kislino, pa vodni kamen zelo hitro raztopimo. Problem nastane le v primeru, da so prehodi med ploščami že popolnoma zabiti.
Ako koga zanima še kaj podrobneje v zvezi s tem, me lahko kontaktira tudi na mail ali zs
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
telmos hvala,se mi že malo sanja za kaj se gre.
lp pavel
Ocena:
4
Za vsako bolezen se najde rožca pravijo. Isto velja tudi za izmenjevalnike. Obstaja program od proizvajalca Alfa Laval, kjer vneseš svoje želje in dobiš rezultat, kaj naj kupiš. Na zalogovniku Sonnenkrafta imaš instaliran izredni izmenjevalnik, ki omogoča naprimer pri 50 oC temperature primarne vode stabilno izhodno temperaturo sanitarne vode 45 oC pri pretoku 32 l/min. Ima pa tudi vgrajen termostatski ventil, ki preprečuje nihanje temperature glede na vhodno temperaturo sanitarne vode.
Objave: 1433
Ocena:
0
Aha... tako torej. Iz njihove brošure sem preračunal porabo cca 12l/min. Mi lahko na PM sporočiš približno ceno take zadevščine?