PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Bela tehnika Sušilni stroj gorenje -težave

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

upam, da mi bo tukaj gor kdo lahko pomagal, ker se bojim, da mi bo serviser vzel preveč denarja, če ga pokličem.
Problem imam z Gorenjevim sušilnim strojem, starim cca 5 let. Celega sem že razdrla, vse prečistila, potem nekaj časa dela normalno in pol spet, ko ga prižgem dela kakšno minuto ali dve in pol se ugasne in spet gori tista lučka, kot ko ga vklopiš.Poskusila sem zamenjati program in ista pesem. Ne vem ali je kaj narobe s kakšnim senzorjem, da je še kje kakšen prah ali kaj bi to bilo. Grelec dela normalno. Par dni je celo spet delal ok, zdaj pa spet isto. Če bi vedela kaj je zanič bi sama zamenjala. A ima kdo kakšne izkušnje, predloge? Prosim za pomoč.

Najlepša hvala!
ženska ki razstavlja hišne aparate? Smile

A ima toplotno črpalko znotraj oz. kateri model je?
Lahko da je sekundarni filter za zrak ali pa kondenzator... ali pa senzor za vlažnost.
Čisto navadni kondenzacijski. Mi včeraj ni dalo miru pa sem ga šla še enkrat razstavit...no pol mi je le partner prišel pomagat. Mislim, da sem ga že imela najmanj 10x narazen (prvič se je tista guma, ki vrti-s filcem na eni strani, tako raztegnila, da je cel boben štopalo - sem menjala in je šlo, popravilo je stalo cca 24 €).
No in sva včeraj prišla do ugotovitve, da vratca dobro ne tesnijo in da tisti plastični se sprožilec, ki bi moral zaštartat sušilnega, sploh ne dotakne sprožilca na notranji strani sušilca...zato pa ni delal. Druga napaka pa je bila--začelo je metati tudi fit ven - odzadi na pokrovu, kjer je grelec se je spet nabral kondenz (kar se večkrat dogaja - pol sem ponavadi pobrisala, stisnila rdeč gumb in je normalno delal naprej). Ampak očitno bo treba ali tisto tesnilno gumo menjat ali pa s silikonom direkt zalepit...no danes do konca skupaj zašraufava pa da vidimo ali stvar deluje.
To se je tudi meni dogajalo, pa sem vrata malo bolj zaloputnil.
Pozdravljeni,
poskusim srečo še jaz, poskušamo sami popraviti sušilni stroj Gorenje. Upam, da se najde kdo, ki bi nas lahko usmeril  Angel
Imamo Gorenjev sušilni stroj, DA83 IL/I (toplotna črpalka), letnik 2018. Stroj je na zastekljenem balkonu (vem, da ni najbolj primerno, druge možnosti žal ni), občasno smo sušili tudi pri nižjih temperaturah, verjetno je bil kdaj tudi preveč napolnjen.

Pred cca 1 letom je partner zamenjal špulco. Sedaj pa se nam je nacefral jermen. Jermen je zamenjal, vendar pa ko na roko zavrti boben, se le ta za kak obrat, dva zavrti, nato pa kot bi ga nekaj zablokiralo. Z WD smo namazali vse troje ležaje, vendar problem vztraja. Ko ležaje vrtimo "same", deluje, da so ok. Stroj je še enkrat razstavil in sestavil, problem vztraja. Ko ga zaženemo, “normalno” deluje in posuši perilo. Verjetno pa ni najbolje in s tem bolj obremenjujemo motor/jermen?
Če imate kakšno idejo, kaj bi lahko bilo oz. kaj še lahko preverimo, naredimo, bomo zelo hvaležni  Big Grin
Iskanje po temi