PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Montaža klime - kratka dolžina med enotama

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

malce sem iskal po forumu pa sem našel samo en post o dolžini napeljave, pa še to samo za toplotno črpalko za ogrevanje mislim, pa bi vprašal posebej.
Namreč, gre se za montažo navadne klime (samsung, inverter), ki bi jo montirali na steno: na eni strani notranja enota, zunanja pa direkt na steni zraven notranje.

Našel sem en bilten, ki govori ravno o tej dolžini za te samsungove klime, in sicer da mora biti dolžina minimalno 3 metre in če se montira na steno "back-to-back", da je potrebno napraviti zanko. Namen tega je zgleda samo odprava hrupa in vibracij.

V tistem postu ko sem ga našel, je dolžina 2 metra, ampak pri toplotni črpalki, torej je notranja enota najbrž v kurilnici oz. pač nekje. Tukaj gre pa za dnevno sobo in dolžino cevi cca. meter ali še manj, tako da če se res prenašajo vibracije tako izrazito, bi sigurno bilo mogoče bolje napraviti zanko.
Sicer tudi monterja razumem, da čimkrajša povezava pomeni boljši izkoristek.

Kako je s takimi povezavami za klime v praksi? je boljše vseeno napraviti kakšno zanko ali dve ali je čisto vseeno?

Hvala za nasvete!
Pri nas smo imeli micko..4 leta, grela pozimi 24 ur dnevno...zunanja enota..preboj rek stene (40 cm), notranja enota.

Brez zank, podaljškov...itd.
tudi jaz imam točno 1m - že dvajset let deluje...
Naj klimasi povejo. Mogoce je fora v kolicini plina ki je tovarnisko polnjena. In ga ie za kratko instalacijo prevec.
1 m cevi - že leta dela B.P.
Verjetno bi radi prodali tistih nekaj metrov cevi več.
Za vse hladilne stroje kateri imajo expanzijski element v zunanji enoti velja pravilo minimalne dolžine instalacije, zaradi mešanice plinske in tekoče baze hladiva se v uparjalniku le ta ne upari optimalno, če je instalacija minimalne dolžine.
Na samo življensko dobo naprave ne more vplivat, če le ni v napravi preveč hladiva, kar pa poleg vpliva na življensko dobo tudi močno poslabša izkoristek.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Iskanje po temi