Cimabella:
- poleg Hanzijevih relativno racionalnih razlogov, se na splošno stvari počnejo iz emocionalnih vzvodov:
- ekološki: da se zmanjša potrebe po energentih, pri nas predstavlja ogrevanje cca 90 % porabljenih kWh (brez avtomobilov)
Tako kot sama, sem tudi jaz pripravljen kuriti krš samo da je dovolj suh.Če se ne motim, je sproščanje co2 pri gorenju isto kot pri gnitju oziroma rasti zaraščene domovine
- ljubezenski: ker si je žena zaželela novo barvo fasade in ker stalno jamra, da jo pozimi zebe, poleti ji je pa vroče in boš hišo ogreval pozimi na 23 st. c in poleti ohlajal na 18st. C, kar je seveda skregano z logiko, z ljubeznijo pa niti ne.
Izpolnim ji željo, v kolikor je pripravljena prevzeti stroške materiala in če izbere izmed stotih odtenkov bele
- deloholični: zmanjka ti idej, kaj bi še počel okrog hiše, pa se nečesa lotiš v samogradnji
Glej prejšnji odgovor
- nič-nas-ne-sme-presenetiti: v prihodnosti morda ne bo nekoga pri hiši, ki bi sposoben bil metat drva v peč in bo moralo laufati nekaj na knof
pri današnjem standardu bo lahko laufalo na knof samo še v predjamskem gradu ampak presneto kratek čas (so žal minili časi)
- zavistnostno-slovenski: ker jo je naredil sosed ali ker je sosed še nima
sosed ima ovce, jaz pa ženo vse meketajo
- sentimentalni: ker je to hiša prednikov in ti veliko pomeni kombinacija najboljšega iz preteklosti in sedanjosti
pri meni tega problema ni, je pa dober argument.
Motivacija na žalost ni stvar razuma, ampak čustev. Moški imate povečini nekoliko večjo potrebo, da racionalizirate (najdete nek bolj racionalen izgovor)
-glej odstavek o zavisti, ste pa tudi izjeme, katere potrjujete pravilo
-še zmerom so problem šuški
Zadovoljen z argumentacijo, vidim da bi me peljala l...pa čeprav proti vetru.
Prijetno je bilo pokramljati s tabo.