PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Nizkoenergijska in pasivna gradnja Gradnja nizkoenergijske hiše in povračilo od Ekosklada

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

pišem v upanju, da mi boste tukaj znali kar najhitreje pomagati Smile

V kratkem bom štartal z gradnjo nizkoenergijske hiše. Sam sem/bom investitor, gradil bo izvajalec, s katerim imava že vse dogovorjeno za gradnjo objekta na ključ.

Zanima me kako je v tem primeru z Ekoskladom? Ali lahko sam to urejam (na moje ime) ali mora prijave izpolniti izvajalec, saj predvidevam, da bodo vse ponudbe npr. za okna, za fasado, rekuperacijo, toplotna črpalko, na izvajalca in ne name?

Kako ravnati v tem primeru? Ali je v podobnem primeru bolje korisititi povračilo Ekosklada za gradnjo nizkoenergijske hiše glede na m2?

Že vnaprej se vsem najlepše zahvaljujem!

Lp, Igor
Ko sem jaz računal, se je bolj splačalo kandidirati za ukrep I (gradnja hiše).
Moraš pa zadostiti predpisanim kriterijem, kar dokazuješ s PHPP, PZI, predračuni (potem z računi) in fotografijami izvedbe.
Izvajalec bo moral tako ali tako tudi vam izstaviti račun. Torej naj vam on poripravi ponudbo/predračun in to oddajte na Eko sklad. On sicer lahko izpolni vlogo, samo oddati pa jo morate vi, ker gredo sredstva lahko samo na vaš TRR.
Yonna, točno to so mi potrdili tudi na Eko skladu - predračun in nato račun naj mi pripravi izvajalec in je to pač to.

Hvala vam za pomoč.
Da ne boste imeli kakšnih težav, ekosklad financira gradnjo pasivnih hiš in ne vseh nizkoenergijskih.
Iskanje po temi