PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izkušnje z ogrevanjem na plin

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
razmišljam o selitvi v stanovanje (58m^2) v starejsi blok, ki nima izolacije. Dosedanja najemnica se je ogrevala s klimo ampak ker je le ta postavljena v predsobi in ni variante, da bi s tem ogrel se ostale prostore ni druge možnosti kot ogrevanje na plin. Problem je v tem ker nihce, ne lastnik in ne najemnica nimata nobenih položnic za to ogrevanje(ker ni bilo v uporabi) me, preden se podam v najem, zanima, če ima kdo izkušnje z ogrevanjem na plin na področju Celja? Predvsem se gre zato, da ne bom naletel na ogromne stroske. Še to, števci so nameščeni na radiatorjih, če je to pomembno.

Lp
To se mi zdi pa čudno. Če ni nobenih položnic potem to lahko pomeni, da se nihče v bloku ne ogreva na plin. Sicer bi morala imeti vsaj položnice za fiksni del stroškov, ki odpade na vsako stanovanje, četudi individualni merilci kažejo 0.
Jaz bi na tvojem mestu kontaktiral upravnika ali pa pozvonil pri sosedih... in se tudi pozanimal, kje se nahaja plinska peč.
Če so 'števci' na radiatorjih, ima blok verjetno urejeno centralno ogrevanje (vendar očitno ni v uporabi).
Ali je plinska napeljava (zemeljski plin?) v vsakem stanovanju in boš imel etažno peč?
Kako se ogrevajo ostali stanovalci?
Če ne gre za zemeljski plin ampak za UNP (cisterna) so stroški navadno precejšnji.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Če bi bila etažna peč, najbrž ne bi imeli "števcev" na radiatorjih.
Itak, da ne. Ampak ne vem, kaj bi rad za ogrevanje uporabljal RokS. Centralno v bloku, ki očitno ne obratuje?
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Načeloma je ogrevanje na plin, če gre za zemeljski super zadeva. Zavzame malo prostora, istočasno z pretokom ogreva sanitarno vodo, sam sistem je hitro odziven.
Toda pogoj za to je, da ima stanovanje sploh priključek za plin (števec v omarici rumene barve na hodniku in potegnjen dovod v stanovanje). Če ima to in gre za zemeljski plin, potem ne bi smelo biti problemov. Še prej pa preveri, kdo je distributer plina in se pri njih pozanimaj kako in kaj.
RokS Napisal:Pozdravljeni,
razmišljam o selitvi v stanovanje (58m^2) v starejsi blok, ki nima izolacije. Dosedanja najemnica se je ogrevala s klimo ampak ker je le ta postavljena v predsobi in ni variante, da bi s tem ogrel se ostale prostore ni druge možnosti kot ogrevanje na plin. Problem je v tem ker nihce, ne lastnik in ne najemnica nimata nobenih položnic za to ogrevanje(ker ni bilo v uporabi) me, preden se podam v najem, zanima, če ima kdo izkušnje z ogrevanjem na plin na področju Celja? Predvsem se gre zato, da ne bom naletel na ogromne stroske. Še to, števci so nameščeni na radiatorjih, če je to pomembno.

Lp

Govoriš na pamet ali iz izkušenj? :wink:

Sam stanujem v starejšem bloku brez izolacije.
Stanovanje 2 sobno (55m2).
Do lani ogreval z plinsko pečjo na prisilni vlek (Vaillant 242) stara 17 let.
Ker je spustila dušo sem nabavil klimo Mitsubishi FH 35 VE.
Postavljena je na hodnik (predsobo).
Ogrevamo se uspešno in celo topleje.

Poraba:
Plin:
November 2012 86 Eur
December 2012 102 Eur
Januar 2012 127 Eur
Februar 2012 91 Eur

November 2013 64 Eur
December 2013 104 Eur
Januar 2013 107 Eur
Februar 2013 96 Eur

Klima:

November 2014 23 Eur
December 2014 36 Eur
Januar 2015 44 Eur
Februar 2015 (še 2 dni do konca ampak po števcu..verjetno 40 Eur)

Lep pozdrav
Iskanje po temi