PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Klima naprave/inverterji Coolwex

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Morda pa bi še kdo dodal mnenje o Fujitsu klimah?
Ali pa so to tudi klime nižjega ranga?
glede klimatskih naprav sem prebral in pregledal ogromno in ena zanimivost, ki sem jo opazil je, da ima kar nekaj klim identično ohišje samo znamka je druga in seveda tudi cena Confusedhock:
Ali to pomeni da je proizvajalec eden (vemo da so to kitajci) ki štepajo enake klime za različne proizvajalce (licence) ali pa se samo ne znajo spomnit različnih oblik.
Tako da se je po mojem mnenju tukaj potrebno res odločiti samo za proizvajalce klimatskih naprav, pri katerih vidiš serviserja samo pri rednem vzdrževanju klime.

In pa še nasvet za Vincentovega prijatelja, da naj končno osveži in update-ta spletno stran, ker je že malo zastarela in so že sigurno prišli iz kolektivnega dopusta :lol: . Če pa so ceniki ažurni je pa zelo drag, tako po klimah in pri inštalaciji.
Zaspanc Napisal:Morda pa bi še kdo dodal mnenje o Fujitsu klimah?
Ali pa so to tudi klime nižjega ranga?

Fujitsu klime imajo menda zelo dobro razmerje med kvaliteto in ceno in po mojem definitivno ne sodijo med klime nižjega ranga. Pa tega ne pravim zato, ker jo imam. Pri nas v glavnem zadeva laufa tako kot sem tudi pričakoval, da bo. Cena pa je bila lani 1000EUR z montažo za model ASYA 12.

d.
vincent Napisal:jaz gledam po temle ceniku (kolega/sosed), ki jetudi montiral:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimatskenaprave-sp.si/">http://www.klimatskenaprave-sp.si/</a><!-- m -->

in za naš dotični model Mitsubishi MSZ-FA25VA/MUZ-FA25VA plasma duo je trenutna cena 195.000 SIT + montaža 55.000 SIT...definitivno se da dobiti nekaj popusta pri montaži...recimo 10 jurjev...torej si ob končni računici ravno na 1.000 EUR.

Tako da...primerjava s Panasonicem ki je je razred nižja je kar zanimiva.

Smo pred nakupom šli h kolegu pogledat 2 klimi....našo trenutno in pa Toshibino (obe je imel montirani in v obratovanju).....odločitev je padla za Mitsubishija...je pa to dobesedno neslišna klima (21 db), lahko pa jo primerjam z drugo Toshibo montirano v stanovanju - ki pa je vstopni Mitsubishijevm inverter model...ki ima 26 db glasnost (prav tako pa je bila glasnejša Toshibina)...in razlika je očitna - lahko rečem da je 26 db motečih napram 21 db ki jih enostavno ne slišiš (podobno je z zunanjimi enotami).

Glede COP 5,22 si siguren da je to točen podatek?

Panasonic HE 9 je bila dve leti v svetu najučinkovitejša klima z največjim izkoristkom in najboljšo tehniko. Šele letos aprila pride na tržišče nov daiseikai od Toshibe, ki bo imel iste parametre delovanja in izkoristkov. Preden se govori o tem v kateri rang kdo spada je potrebno pogledati na stran institucij, ki se ukvarjajo z izkoristki in ostalimi dobrotami.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.energyrating.gov.au/appsearch/air_srch.asp?sort=%5BNew+SRI+Cool%5D+DESC%2C%5BNew+SRI+Heat%5D+DESC&list=basic&Elec=&CUses=&HUses=&Years=&type=Reverse+Cycle&Inst2=all&Inst=all&Out=0203&brand=All&B1=SEARCH">http://www.energyrating.gov.au/appsearc ... &B1=SEARCH</a><!-- m -->
Tukaj se vidi trenuten prikaz energetskih učinkovitosti kam kdo trenutno rangira. Jaz imam doma HE12, ki ima med drugim tudi ta priboljšek, da omogoča štirim osebam v današnjih skoraj hermetično izoliranih prostorih isti procent kisika kot pri normalno prezračevanih.
Jaz sem lansko leto montiral izključno HE modele kar se panasonica tiče istočasno pa vgrajujem tudi Toshibo in Mitsubishija, ki je bil kar se glasnosti tiče v lanskem letu najboljši. Ne bi rekel, da so vse ostale slabe vendar pa mi v trinajstih letih najmanj problemov povzročajo prav Panasonici, Mitsubishiji in Toshibe in to prav v tem vrstnem redu. Pa ne mislim o vgrajenih desetih napravah letno ampak večinoma tedensko.
Sicer pa je stvar takale, da lahko kupiš kontejner klim in nanje zahtevaš napis pajaco. Kitajce prav nič ne interesira, kaj gor piše, zunanji videz in karakteristike so pa povsem enake pri teh no name klimah, le da jih prodajo in jim jih plačaš. Se pa že pod prsti kar se tiče kvalitete plastike začute kaj je kaj in koliko stane.
1 2
Iskanje po temi