Objave: 22
Teme: 13
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zanima me glede nakupa in montaže inv. kl. naprave in sicer, ali je to pravilo ali bolj izjema, da montažerji zahtevajo 100 % avansno plačilo pred montažo?
V stanovanju v Mb bi si želel urediti dodatno ogrevanje s takšno kl. napravo, ter zbiram ponudbe.
Če mi lahko kdo priporoča kakšnega kvalitetnega ter ugodnega montažerja, mi lahko kar piše na zs.
Hvala in lep pozdrav!
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Skoraj pravilo je, da montažerji zahtevajo avansno plačilo. Meni je sicer montiral z 8 dnevnim plačilnim rokom, a sva se vsaj malo poznala. Mislim, da mojstri znajo že na oko oceniti, kateri stranki zaupati. Iz lastnih izkušenj priporočam talno stensko napravo.
Če mojstrom ne zaupaš, se obrni na kakega notarja, pri njem položiš znesek nakupa, po montaži notar nakaže dobavitelju.
Še ena možnost je, akreditiv na banki.
Ali pripravi gotovino, ko se pojavi na dvorišču oziroma prinese celo napravo v stanovanje, denar na svetlo, preden prične z montažo...
Če pa mojstru zaupaš, pa itak ni problema.
Objave: 58
Teme: 7
Ocena:
0
Meni so montirali klimatsko napravo v okolici Maribora. Strošek 310 eur za 11m cevi in 2 prebijanja zidu. Plačal po predračunu po montaži in sicer preko bankneta. Nikoli se nismo niti pogovarjali o kakšnem plačilu pred opravljeno montažo.
Montažo je opravilo podjetje Catena iz Malečnika. So bili edini, ki so sploh hoteli priti na ogled "samo" montaže klimatske naprave, saj so klimaši užaljeni če ne kupiš klimatske naprave preko njih. Sam sem svojo kupil na mimovrste saj je bila najugodnejša.
Iz podjetja pa ne poznam nikogar, niti jih ne priporočam samo posredujem svoje izkušnje.
Lp