PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Centralni kaminski vložek

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo, sem nov na forumu, ker sem ostal v slepi ulici sem se še obrnil sem. Dozidali smo en vikend in imamo sedaj površino 10x8m dve etaži in eno mansardno.
Kletnih prostorov nismo in jih tudi ne bomo ogrevali razen ene garaže ki je del služi tudi za hodnik do stopnišča. Sedaj ogrevamo stari del 5x8 in mansardo istih dimenzija z kurilnim oljem. Naša želja pa je prvotno bila da bi z centralnim kaminskim vložkom ogreval vse to, se pravi cca 288m3 sob in dve mansardi cca 100m3 in stopnišče (to bi ogrevali čisto malo oziroma skoraj nič) 76m3. Glede uporabe takega kamina so mnenja ful različna. Mene pa zanima če si kdo greje približno takšno površino s tem sistemom, kakšen je bil približen strošek. Aja še to, okna so nova troslojna na celem objektu, 1/2 objekta 5cm demit, novi del 10 cm. Ali mogoče kdo ve zakaj bolj prijaznega žepu? Gledali smo ir panele , toplotno črpalko, vse se giblje tako na hitro okoli 5-8000€.
Hvala in lp Jani
Vložek kot toplovodni kamin? Precej nas je takih, ki tako grejemo bajto. Išči teme pod toplovodni kamin -eni šibamo v talno, eni v radiatorje...
Iskanje po temi