Očitno ni problem v podtlaku.
Pa vseeno, ali kdo ve, če se lahko uporabi prostor okoli inox cevi za dovod svežega zraka tako, kot sem narisal na skici?
Za dovod zraka je najbolje da res narediš preboj v spodnjo etažo in potem v zunanjost, če lahko bi bilo dobro da vgradiš tudi loputo za zapiranje dovoda po končanem kurjenju. Glede čiščenja dimnih kanalov, pa bi na koncu ležalne površine moral imeti čep za čiščenje kanalov, vendar tudi, če ga imaš, je za temeljito čiščenje najbolje odpreti kamin. Predlagam, da se za čiščenje in odpiranje obrneš na pečarja, ki ti je ležalni kamin postavil.
za dovod zraka ne uporabljaj tuljave kjer imaš napo, ker ti ne bo dovajala ampak odvajala, zaradi konvekcije in delovanja nape.
Kanal med tuljavo in plaščem dimnika tudi ni primeren za dovod zraka, zaradi konvekcije, tudi kombinirani dimniki z dodatnim prezračevalnim kanalom, se ne obnesejo najbolje za dovod zgorevalnega zraka za kamin, namenjeni so ventilaciji s pomočjo termičnega vzgona in ne dovodu zraka navzdol po dimniku, vendar še vedno bolje to kot nič.
LPD
Brezdomec Napisal:Za začetek pa odpri/pripri okno v tem prostoru, da se prepričaš, če kaminu res primankuje zraka.
Sem odprl vska okna, vrata.... pa je dim še vedno uhajal iz peči nazaj v prostor.
Nekje sem prebral, da je možno, da je dimnik hladen in bi moral v kleti odpreti dimniška vrataca in ogreti dimnik npr. da bi zakuril časopis. Je na temu kaj resnice?
Ali se ti kadi samo na začetku, dokler se dimnik ne segreje ali konstantno? Kolikšna je pa višina dimnika od kurišča pa do kape, če imaš samo fi 125 bi moral biti precej visok?
Še nekaj, sem šele zdaj prebral, da je presek tuljave 125mm??? to je majhen presek... kakšna pa je dolžina dimnika in koliko je bil presek dimnika pred vgradnjo inox cevi.
se mi zdi, da ni problem samo v dovajanju zraka ampak tudi v odvajanju dimnih plinov.
Jamči kateri izdelovalec? kamina ali inox dimnika?
Pečar, ki je postavil ležalni kamin je v obzir vzel presek in višino dimnika ter kurišče in dimne kanale prilagodil izračunu vleka. Če je bila sanacija dimnika izvedena naknadno in je zaradi manjšega preseka inox tuljave zmanjšana pretočnost dimnih plinov, potem to vsekakor vpliva na izgorevanje. V kombinaciji z slabim dovodom zgorevalnega zraka to privede do nepravilnega izgorevanja in nalaganja saj na dimne kanale, kar še dodatno zmanjša pretočnost...dokler ne nastopijo težave....
Če je vzrok v samem vleku in ga drugače ne boš moger urediti, obstaja varjanta z ustvarjanjem podtlaka na vrhu tako, da vpihuješ z ventilatorjem pod kotom in tako ustvarjaš prisiljen vlek. Ampak to naj povedo drugi, tukaj sem bolj bos kot ne.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.