Objave: 41
Teme: 2
Ocena:
0
Imamo peč na sekance, ker imamo dovolj sekancev bi si nabavil omenjeni gorilec,če sploh obstaja.
Rabil bi ga npr. pri žganjekuhi ali pri kuhi za svinje zato bi moral bit prenosni ali prevozni ima mogoče kdo kakšno idejo.
Objave: 422
Teme: 7
Ocena:
0
Glede na željo, kaj bi ogreval, po moje potrebuješ retortni gorilnik. Pri nas ga izdeluje (kot je meni poznano) Robert Mramor iz Cerknice.
Vidim pa problem v prenosnosti, zlasti pa v izgorevanju. Plamen potrebuje določeno višino, da se razvije. Kot poznam zgoraj omenjene kotle, imajo ti predviden prostor za drva okoli 30cm. Posledično je že izgorevanje drv slabo oz. je treba nalagati majhne vejice in dežurati poleg kotla.
Morda bi te kotle lahko dvignil za 50 cm ali več?
Objave: 425
Teme: 22
Ocena:
1
To bi se dalo, videl sem na enem kmetijskem sejmu v Nemčiji kjer so razni proizvajalci prikazovali kurjenje s peleti in sekanci na koncu polža so imeli izdelano kurišče kjer so goreli peleti oziroma sekanci. Kurišče ni bilo nič posebnega nekaj, štirioglata posoda dno malo pod nivojem polža in stranice visoke cca 2o cm. Malo bi moral poskušati seveda rabiš polža in pogon ki se da krmiliti koračno, vsakih nekaj sekund doda malo goriva.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Verjetno se ne splača razvoj in izdelava le zase, za en sam samcat komad. Cenovno ugodne gorilnike na sekance sem videl pri Bidru, ima ga en moj znanec že nekaj let, deluje b.p., izjema znajo biti drobne predolge smrekove vejice, ki jih mlin spusti skozi. Znanec pravi, da se je problem z zamenjavo mlina odpravil. Takih gorilnikov je še kar nekaj (Sedeljšak ipd.). Pobrskaj po netu.