PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nakup kotla in peletnega gorilnika

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Davčna stopnja je vezana na površino stanovanja, ki se ogreva, saj nanjo vpliva velikost stanovanjske površine tj. pod 250 m2 bivalne površine je davek na opremo z montažo 9.5%, nad 250 m2 pa 22%. Zato moraš izvajalcu podpisati tudi izjavo, da so navedeni podatki točni.

Posredno" Peleti 12, to smo mi ke ne skrbimo za okolje in verjetno po tvojem kurimo v zastarelih pečeh tudi gume Big Grin, z zastarelim gorilcem, ki po tvoje mimogrede ne dosegajo norm glede okolja.
Pa mora biti montaža vedno zraven, da je 9.5% davka? Oziroma če grem tamle v trgovino, plačam kotel in ga odpeljem domov in si ga sam zmontiram (hipotetično), mi morajo v trgovini zaračunati 9,5%davka?
Ne bi bilo slabo Idea
Glej, sam nisem prodajalec niti monter gorilnikov.

Če želiš na dolgi rok imeti mir pred zakonodajo, uveljavjaljti garancijo na sklope ogrevalnega sistema/gorilca, ter dosegati predpisane norme ti svetujem, da daš vse skupaj narediti uradno z vsemi; (DOKAZILI, RAČUNI, IZJAVAVI IPD.).

Verjamem, da bi se sam potrudil in verjetno si dovolj tehnični tip, da bi ratalo, ampak na dolgi rok to ni to. Ti bo pa zelo služilo ob morebitnem nakladanju kvazi strokovnjakov.

Če že druzga ne, ti negdo "bluzi" da kuriš vse kar ti pride pod roke, in to javno brez dokazil, kajne avtor nekaj postov nazaj? Še ni ja..c da odgovoriš?
Joj ali sem res tako nerazumljivo napisal, da dajete tako brezumne odgovore...

Vprašal sem zelo konkretno: ali mi mora prodajalec zaračunati 22% davčno stopnjo, ali 9.5% če grem v trgovino, kupim kotel in si ga naložim v kombi?

Kaj se vi kregate med sabo glede kurjenja "vse kar ti pride pod roko" me pa ne zanima. Moderatorji, take offtopice bi lahko sankcionirali.
No, pol pa v redu.

Če nisi razbral kar sem ti že povedal v začetku glede "davka", "pejt" pa v trgovino pa kupi.

Ps: menjava peči ni samo peč in gorilec. Se ne kregam s tabo niti z kavzi dohtarji.Big Grin

Povem tako kot je za te sisteme.
[quote="pisco"]Joj ali sem res tako nerazumljivo napisal, da dajete tako brezumne odgovore...

Tvoj citat zgoraj, moje mišlenje razv. dete postavljeno pred dejstvo.

Okvals,
1 2 3
Iskanje po temi