PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka Atlas aquamax 300 - cirkulacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me kako imate urejeno cirkulacijo tisti, ki imate TČ za sanitarno vodo Atlas aquamax 300l. Ta črpalka nima posebnega priključka za cirkulacijo vode. Monter mi je povratni vod cirkulacije priključil spodaj na dovod vode v črpalko vendar zadeva ne deluje - voda v cirkulacijskem vodu ne kroži. Verjetno bi zadeva delovala samo s pomočjo črpalke vendar jaz želim cirkulacijo brez črpalke. Prosim, če mi odgovorite in svetujete, kako imate urejeno zadevo. Sedaj moram iz pip iztočiti ogromno hladne vode, da priteče topla. Pri starem bojlerju je zadeva delovala, ker je imel na zgornji strani priklop za cirkulacijo. Prosim za nasvete.
Cikulacija brez črpalke je največji nesmisel, ki si ga lahko zamisliš! Nikoli ni v redu. Cirkulacija se lahko izvede preko taimerja in temperature povratka, preko samo taimerja ali preko tipkal in taimerja za izklop. Sploh pa to velja za bojlerje kjer se zaradi pomanjkanja priključkov povratek pelje na dovod. Tam je zelo pomembno, da se voda ne meša. Obenem mora obvezno imeti loputo. Gravitacija pa preko lopute brez črpalke izredno težko deluje. To je možno le pri dovodnih ceveh večjih presekov in pa precejšnih višinskih razlikah.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Iskanje po temi