Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Z partnerjem kupujeva nepremičnino,vendar bi stanovanje kupil njegov oče, midva pa bi mu mesečno odplačevala obroke.Drugo leto se poročiva in bova potem tudi oba prijavljena na tem naslovu. Me pa zanima, kaj se zgodi v primeru partnerjeve smrti oz. ločitve oz. dediščine, ker je lastnik nepremičnine še vseeno njegov oče?
Mi čez leta kaj pripada,oz. ali je bolje da vzamem kredit in se že v startu polovica prepiše na moje ime?
Hvala za odgovor!
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Nikoli v tak posel!
Nameravate skleniti kreditno pogodbo?
Na kak način naj bi po odplačilu oče prepisal nepremičnino?
Ali gre vse le na zaupanje?
V večini primerov ostaneš ti brez vsega.
Če ne moreta dobiti kredita, naj vama posodi, če bosta oba odplačevala, naj se to napiše in vodi evidenca. Da le bosta oba lastnika. Jaz ne bi pristala na nič drugega, če že vložim lastna sredstva.
Objave: 2130
Teme: 20
Ocena:
0
Tole je res slaba ideja, lahko je še kup drugih dedičev (predvidevam, da bo oče prej pokojni), lahko je tudi prevara.
To je ena tistih zgodb, kjer potem ko ljudje sprašujejo za nasvete kako reševati situacijo, ki nastane s smrtjo, ločitvijo.. ne moreš verjeti, da so se spustili v kaj takega.
Imaš srečo in si še lahko premisliš.
Lp, furbo
Objave: 6427
Teme: 22
Ocena:
0
Se strinjam s predhodniki in odločno ODSVETUJEM takšno "kombinacijo".
Zakaj pa bi bodoči tast sploh kupil to stanovanje in ne vidva?
Naj vama posodi in mu bosta potem vračala, vidva pa sta takoj solastnika in mu bosta vračala.
Če so še kakšni drugi dediči (po tastu), jih tudi lahko zavarujete z ustreznim notarskim zapisom, da bo mir v hiši.
Ali pa pogledano iz druge strani.
Tast vama posodi, vidva kupita, postaneta solastnika... in se pred poroko skregata.
Tast in tvoj partner izvisita, ker si ti polovični lastnik. Zato se pač naredi pogodba, da je tudi tast zavarovan.