Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
V odprtem dnevnem bivalnem prostoru (cca. 70 m2) imam klasičen odprt kamin. Vizuelno opravlja dobro funkcijo, saj je lep, vendar bi ga zaradi slabega izkoristka želel zamenjati, oziroma če se da, vgraditi kaminski vložek z dobrim izkoristkom. Če bo mogoče, seveda z dodatno možnostjo izpuha toplega zraka v prostor.
Na spletu sem našel precej ponudnikov, cene so zelo različne in sem kar malce zmeden.
A bi mi kdo znal svetovati konkreten artikel in osebo, ki bi mi to izvedla. Sem iz Maribora.
Hvala. Lep pozdrav.
Objave: 399
Teme: 16
Ocena:
1
Vgradnja kaminskega vložka v obstoječi odprti kamin po mojem zahteva kar nekaj spretnosti in znanja. Pri odprtih kaminih je dimnik velikokrat neposredno nad kuriščem in to lahko povzroča težave pri čiščenju dimnika, ko je vgrajen vložek. Tudi razvod cevi toplega zraka potrebuje svoj prostor in fizično ločitev od dimniškega voda, da dimni plini in CO ne pridejo v prostor.
Glede kaminskega vložka bo pa verjetno mnogo različnih idej in nasvetov forumašev. Jaz sem vgradil Nordico model Ventilato 60 in sem zelo zadovoljen. Res pa je, da sem kamin izgradil popolnoma od začetka, kar je sigurno lažje, kot vgradnja v obstoječe kurišče.
Nordica je po mojem dobra izbira glede razmerja kakovost-učinek-cena.
Svojo Nordico sem kupil v Etiksu, kjer so mi tudi dobro svetovali glede vgradnje. Morda imajo tudi pogodbenike za vgradnjo - vredno je povprašati.
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Sanacija odprtega kamina je odvisna:
- dimenzij obtojecega kamina/odprtine
- premer dimnika
- eventuelni dovod svezega zraka za izgorevanje
Na te parametre se izbere primeren kaminski vložek za sanacijo, tudi s prisilno ventilacijo. Kot ste ugotovili na trgu obstaja številna ponudba z različno kvaliteto.
Preizkuseni in kvalitetni so vlozki podjetja Jolly Mec iz ITA