28.8.2014 ob 13:12
sasoj123 Napisal:Nikakor pa ne morem razumet, da lahko kdorkoli napiše (@memberx), da se nekdo ni dolžen izseliti in da celo lahko toži najemodajalca za motenje posesti.
To je po mojem popoln absurd in bedarija, ki si so jo ljudje izmislili in sodišče ter zakonodaja k temu prikimavata.
Predlagam, da si @memebrx kupiš stanovanje in ga daj nekomu v uporabo, brez da mu kasiraš (pa da ni član tvoje ali ožje ali širše familije ali prijateljev - recimo meni ali pa kakšnemu mlademu paru, ki si težki privošči stanovanje - zelo bodo veseli)
Oprosti če si dobil občutek da karkoli oz. kogarkoli zagovarjam, ker temu ni tako. Napisal sem samo dejstva, ki so takšna kot so že 2 tisoč let, nisem si jih izmislil jaz in ne ti in tudi ne naša vlada, je pa korektno da to nekomu, ki je v stiski povemo, da ve ali bo letel iz stanovanja čez noč ali s časom, pri čemer sem tudi napisal posledice, če se ne izseli prostovoljno (stroški...). Ne mešaj moralne dolžnosti in tega kar ti/nam omogoča in zagotavlja veljavna zakonodaja.
Problemom z izselitvijo najemnika se z lahkoto izogneš, če ti pri sklepanju najemne pogodbe ni žal nekaj € in stopiš do notarja. Žal je v nasprotnem primeru v praksi več kot preveč takšnih težav, ko lastnik najemnika po leto in več ne more spraviti iz stanovanja.
Še enkrat, to ni moje osebno stališče, ampak se podal mnenje kolikor se ej dalo objektivno

Lp