PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Izselitev

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sasoj123 Napisal:Nikakor pa ne morem razumet, da lahko kdorkoli napiše (@memberx), da se nekdo ni dolžen izseliti in da celo lahko toži najemodajalca za motenje posesti.

To je po mojem popoln absurd in bedarija, ki si so jo ljudje izmislili in sodišče ter zakonodaja k temu prikimavata.
Predlagam, da si @memebrx kupiš stanovanje in ga daj nekomu v uporabo, brez da mu kasiraš (pa da ni član tvoje ali ožje ali širše familije ali prijateljev - recimo meni ali pa kakšnemu mlademu paru, ki si težki privošči stanovanje - zelo bodo veseli)

Oprosti če si dobil občutek da karkoli oz. kogarkoli zagovarjam, ker temu ni tako. Napisal sem samo dejstva, ki so takšna kot so že 2 tisoč let, nisem si jih izmislil jaz in ne ti in tudi ne naša vlada, je pa korektno da to nekomu, ki je v stiski povemo, da ve ali bo letel iz stanovanja čez noč ali s časom, pri čemer sem tudi napisal posledice, če se ne izseli prostovoljno (stroški...). Ne mešaj moralne dolžnosti in tega kar ti/nam omogoča in zagotavlja veljavna zakonodaja.

Problemom z izselitvijo najemnika se z lahkoto izogneš, če ti pri sklepanju najemne pogodbe ni žal nekaj € in stopiš do notarja. Žal je v nasprotnem primeru v praksi več kot preveč takšnih težav, ko lastnik najemnika po leto in več ne more spraviti iz stanovanja.

Še enkrat, to ni moje osebno stališče, ampak se podal mnenje kolikor se ej dalo objektivno Wink

Lp
Če službe nimaš (torej nisi vezan na točno ta kraj) lahko stroške bivanja močno znižaš s tem, da se seliš nekam ven iz LJ (no, predvidevam, da si v LJ), Dolenjska, Prekmurje ...

Je pa res, da si s tem delaš pot, ko boš iskal novo zaposlitev, ki jih je resda največ v LJ.

Druga opcija ti je razmišljanje v smeri iskanja podnajemniške sobe (ne stanovanja!), kjer so cene dosti prijaznejše (kolega daje mesečno s stroški cca. 140 EUR).

LP, g

p.s. Imel tako situacijo, ko sva se spravila urejati stanovanje ... Prejšnji najemniki (študentje) so bili slabo leto vnaprej že obveščeni o situaciji in nato še večkrat pred samim planiranim začetkom del (popolna prenova stanovanja). Ko na dotično jutro pridemo s kolegi na "udarniško akcijo" v stanovanje, da vržemo vse skupaj (pohištvo, parket, tlake ...) ven, je bila kuhinja še nepospravljena, cunje vse okoli itd. (sicer je bila to le ena študentka, ostali so se izselili) Ja kaj naj bi naredili? Njene stvari smo dali v eno sobo na kup, dela pa smo se seveda lotili v polnem zamahu ... Bi bilo kar zanimivo verjetno videti faco zvečer, ko je prišla v stanovanje (brez parketa, vrat, tlakov ...) Pač - moje mnenje je, da je treba dogovore spoštovati, ne pa računati "pa saj bo nekako" ...
Ali se ta dva kaj poznata

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=57706&p=602858&hilit=Izselitev#p602858">viewtopic.php?f=1&t=57706&p=602858&hilit=Izselitev#p602858</a><!-- l -->
[/quote]
Oprosti če si dobil občutek da karkoli oz. kogarkoli zagovarjam, ker temu ni tako. Napisal sem samo dejstva, ki so takšna kot so že 2 tisoč let, nisem si jih izmislil jaz in ne ti in tudi ne naša vlada, je pa korektno da to nekomu, ki je v stiski povemo, da ve ali bo letel iz stanovanja čez noč ali s časom, pri čemer sem tudi napisal posledice, če se ne izseli prostovoljno (stroški...). Ne mešaj moralne dolžnosti in tega kar ti/nam omogoča in zagotavlja veljavna zakonodaja.

Problemom z izselitvijo najemnika se z lahkoto izogneš, če ti pri sklepanju najemne pogodbe ni žal nekaj € in stopiš do notarja. Žal je v nasprotnem primeru v praksi več kot preveč takšnih težav, ko lastnik najemnika po leto in več ne more spraviti iz stanovanja.

Še enkrat, to ni moje osebno stališče, ampak se podal mnenje kolikor se ej dalo objektivno Wink

Lp[/quote]
Zdaj pa bom šel čisto offtopic, vendar mi ne da miru-ne tiče se nikogar s katerimi smo že debatirali o tem v tej temi. Najmanj pa na @Borut77 ali @memberx

@memberx - nikakor ne želim polemizirat in bom podal le svoje mnenje
No, jaz sem tak razumel... v smislu, kot si napisal:

V prvem primeru se niste dolžni izseliti, prav tako vas ne more na silo "odpraviti", saj ga lahko tožite zaradi motenja posesti.

To za mene niso dejstva, ki obstajajo 2000 let. To so barabije, ki so se začela pojavljati z tranzicijo ko smo se odcepili od YU, vendar prej v veliko manjšem % kot pa danes. In ja, izmislila si jih je naša vlada oz. pisci zakonov, naša vlada pa jih je sprejela, ker zakone sprejemajo bebci, ki ne poznajo stvari v dno duše vendar samo površinsko in niti ne pomislijo kaj nekaj na papirju napisanega prinese v realnem življenju na terenu.
Strinjam se s teboj, da bi korektnost morala biti na obeh straneh, vendar če mu je najemodajalec povedal kako in kaj pol je odgovornost na najemnikovi strani, da pristopi k reševanju težave, ki jo ima.
Kar se pa tiče moralne odgovornosti.... pa ne bi ravno o tem. Pri nas v Slo se večina ljudi le te ne zaveda. Smo v kapitalizmu, katerega so si tako močno želeli, da so o tem izglasovali na plebiscitu. Vendar kapitalizem in sociala ne gresta skupaj z roko v roki...
Tega, da nekoga ne bi mogel spraviti iz svojega stanovanja ni nikjer v EU. (no mogoče še v Romuniji) in da ob tem še zakon ščiti tistega, ki te je hotel napiz****.
Čudi me samo da ni več ljudi po urgencah, če jim že zakon omogoča da te napetnajstijo. Meni je moja osebna lastnina svetinja. Zato ker sem sebi in svoji familiji od "ust trgal", da smo si lahko uredili kar pač imamo. In kdor me bo hotel pod pretvezo zakona okoli prenesti, pol sledi "$%$&*?!"

In naj še enkrat pritrdim tvojemu zadnjemu odstavku. Vsak, ki se bavi z najemodajalstvom, naj riskira par € in gre k notarju. Prihranil bo marsikateri sivi las in prepotrebni €...
Borut77 Napisal:Izvrsba je bila urocena pred 10 dnevi. V kolikem casu lahko pricakujem izvrsitelja ? Sem iz Ljubljane.

p.s. ce bi imel kam,bi se ze izselil.

če nimaš nobene nepremičnine, lahko sam na cesto. uradno si brezdomec, tako da greš lahko na kosila tja kjer jih delijo brezdomcem. če imaš avto, si v avtu uredi stanovanje.
nacek Napisal:Ali se ta dva kaj poznata

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=57706&p=602858&hilit=Izselitev#p602858">viewtopic.php?f=1&t=57706&p=602858&hilit=Izselitev#p602858</a><!-- l -->

lol. ne mi rečt da sta oba na forumu.
Citat:lol. ne mi rečt da sta oba na forumu.

... noro. Mogoče se bi pa lahko tlele zmenla. Mi bi bili pa mediatorji. Dobra beseda bi dobro mesto in dober forum našla ...
On sprasuje glede postopka izvrsbe....tule v tej temi jemizvrsba ze pravnomocna,m zato sem preprican, da ne gre za isti "case".
Borut77...vsekakor sočustvujem s tvojo situacijo, tudi sam sem bil brez službe, ampak v tvojem primeru ni čas za jokanje in tiščanje glave v pesek, ker to ti ne bo rešilo težav, ampak boš moral realno pogledati na stvari in jih začeti reševati!
Kot prvo, koliko nepremičnin, avtov, vikendov, itd. ima lastnik stanovanja v katerem ti živiš je njegova stvar in tebe enostavno ne briga. Mogoče je tudi on brez službe in živi od tvoje najemnine (je imel mogoče srečo ter nepremičnino podedoval). Živimo v času kapitalizma, ki enostavno več ne pozna setimentalnosti, vsak skrbi za sebe in želi zaščititi svoje interese.
Druga stvar...praviš, da živiš v Ljubljani, glede na tvoje pisanje sklepam, da v stanovanju živiš sam, kar pomeni verjetno vsaj 400+ evrov (najemnina in stroški). Kot prvo, Ljubljana je najdražje meste za živet, premisli o selitvi. Kot drugo si razmišljaš, da za čas, ko nimaš službe, skušaš živeti s kom skupaj, v Ljubljani dobiš sobico, ki si jo deliš s kom in ne v samem centru že za cca. 150 evrov, kar je približno tretjino tvojih sedanjih stroškov. Poglej mogoče kakšne oglase, kjer starejši iščejo pomoč pri vsakdanjih opravilih (kuhanje, pranje, opravila v hiši) v zameno ti nudijo sobo. V Mariboru dobiš sobico, ki si jo deliš s stanovalci že za cca. 120-130 evrov s stroški vred.
Tretje...ne vem v kakšni situaciji si? Živiš sam? Si vezan na določeno mesto? Imaš družino?
Četrto...ne smili se sam sebi, ker se drugim še manj, posebej lastniku stanovanja, verjami mi! Dvigni glavo, naredi načrt, pogovori se z lastnikom, če pa boš povedal malo več o svojem položaju pa ti mogoče da kdo tudi dober nasvet tukaj na forumu! Pa vso srečo!
1 2
Iskanje po temi