PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izbira ogrevanja za manjši objekt

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

pravkar sem v fazi adaptiranja manjšega bivalnega objekta (kateri se z eno steno drži drugega objekta) v skupni površini 40m2. V njem so 3 prostori 28m2 (manjša kuhinja + dnevna soba), prostor za spanje 6m2 in kopalnica 6m2. Na objekt je priklopljeno centralno ogrevanje s pečjo na olje, ki pa je že precej stara in trenutno menjava le-te finančno ni mogoča. Centralna peč se nahaja v drugem objektu.

Sedaj smo pred fazo izdelave tlakov kjer pa smo naleteli na težavo pri višini kjer nimamo opcije za dobiti več kot 6cm višine (razen dodatnih velikih stroškov) zato bomo kot izolacijo položili Actis Triso, tako so mi svetovali. Prostor bo zunaj dobro izoliran.

Sedaj pa vprašanje. Kako ogrevati te prostore? Klasično talno gretje ne pride v upoštev zaradi višine tal. Torej ostane še eno izmed ai pa kombinacija sledečih.:
- ogrevanje na radiatorje
- ogrevanje s klimo
- IR paneli
- električno talno gretje

Sam sem imel idejo, da bi v večji objekt postavil 2 radiatorja, 1manjšega v spalni del ter enega v kopalnico. V večji objekt bi dodal še klimo za dogrevanje in pa tudi hlajenje poleti, v kopalnico pa bi dodal še električno talno gretje.

Kaj mi svetujete.

Hvala za pomoč.
Dobra klima ti najbrž odnese tista dva radiatorja. Rabiš pa enega za spalnico, talno v kopalnici je tudi ok.
LP,

klima plus kamin, tk imam jaz za stuk 60m2, pa v kopalnici samotni radiator. Klimo imam za dokler sem na sihtu ko pridem pa zakurim kamin.

LP
Minimalno:
Ena klima + električno talno v kopalnici

Maksimalno:
dve klimi + električno talno v kopalnici

Deluxe:
Ena klima + električno talno povsod
Iskanje po temi