PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Neplačilo are

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobro, da ne veste, koliko v resnici lahko plačamo ženske za sandale.
:roll: Itak da preveč, in itak jih imate vedno premalo, čeprav so vse police polne - takih in drugačnih kosov obutve, ampak ........ :oops: .......ravno tisti še eni vam vedno manjkajo ........ :roll: :lol: :lol: .

Ampak pri sandalcih je stvar enostavna. Kupiš, plačaš, odneseš ...... Tongue . Po par dneh ugotoviš, da si brcnila v temo :wink: in jih lepo v originalni škatli neseš nazaj v trgovino. Poveš, da jih vračaš - in prodajalec ti je dolžan vrniti kupnino. Brez kakšnega razloga - zakaj jih vračaš, samo da so "kot nove" in v originalni embalaži.

Pri nepremičninah - žal - ni tako preprosto. Zato pa obstaja, oziroma se uporablja kup zakonskih predpisov, zakonov in pravilnikov - pa še kaj, da se lahko tak pravni posel izpelje in zaključi "varno" in v korist obeh pogodbenih strank.
Citat:Ampak pri sandalcih je stvar enostavna. Kupiš, plačaš, odneseš ...... . Po par dneh ugotoviš, da si brcnila v temo in jih lepo v originalni škatli neseš nazaj v trgovino. Poveš, da jih vračaš - in prodajalec ti je dolžan vrniti kupnino. Brez kakšnega razloga - zakaj jih vračaš, samo da so "kot nove" in v originalni embalaži.
Čisto tako sicer ni.
Prodajalec vzame nazaj le, če je kaj narobe s čevlji.
"Niso mi všeč" ni razlog za vračilo (po zakonu).
Je pa stvar poslovne politike trgovine, če takšna vračila upošteva.
Ampak v tem primeru ti ponavadi naredijo dobropis in tisti denar itak pri njih porabiš.

RAZEN, če kupiš preko interneta, potem pa lahko "niso mi všeč" uveljavljaš (po zakonu).
Jurek ima prav.
Tisto o "brez razloga vracam" velja recimo v ZDA.
ZVPot pravi drugače in načeloma s tem nisem imel težav. Ko sem "mulcu" v Her..... kupil "otroški picikl" za cca 150€, pa nisem trofil "parametrov", sem ga čez 4 dni nesel nazaj, skupaj z računom in ............ NIČ!
Lepo so vzeli blago nazaj in vrnili kupnino.

In še enkrat - nikomur nisi dolžan razlagati zakaj nem izdelek vračaš. Ga pač vračaš in razlogi niso važni.
Drugo je, če izdelek ne ustreza ali ga reklamiraš. Tu ga samo vrneš.
Nak, ni res - ne širiti nepreverjenih govoric! Trgovini, ki tega ne želi, brezhibnega izdelka ni potrebno vzeti nazaj! (je pa res, da jih veliko to ponuja, ampak to ni potrošnikova pravica, ampak dobra volja prodajalca)

So že poprej povedali, da to ne drži za nakupe preko interneta, prodajo od vrat do vrat (akviziterji) in še kdo bi se verjetno našel.

Vir: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ti.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article//5321/">http://www.ti.gov.si/nc/si/splosno/cns/ ... cle//5321/</a><!-- m -->

LP, g
1 2 3 4 5
Iskanje po temi