PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Licenca za posrednika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
Kupujem stanovanje in na moj oglas se je javil posrednik. Ponudil mi je ogled stanovanja, ki ga je korektno izpeljal (seveda s klasičnim podpisovanje ogleda vendar brez podpisa pogodbe o posredovanju). Težava, ki jo imam pa je, da ga ne najdem v seznamu posrednikov z licenco. Na vprašanje če licenco ima, je sicer odgovoril pozitivno. Zanima pa me, kako to potrdilo izgleda - je to izkaznica, ki jo mora nositi s seboj? Vsak nasvet, kako se ubraniti nategunu je dobrodošel. :evil:
Kako je lahko korektnost nategunska?
Aja, manjka sekret papir od gnile države, ki kakršnekoli dvome, možnosti natega ali kaj podobnega, popolnoma eliminira.
A kdo ve, kje je ta država, če sploh je?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Papir te možnosti ne eliminira. Vendar pa, če je po zakonu dovoljeno posredovanje le agentom z licenco, sem potem v prekršku tudi jaz, če podpišem z njim pogodbo. Ali ne?
Vprasaj ga naj ti licenco pokaze, ker ga nisimnasel na seznamu. Ce bo on sestavljal kupoprodajno pogodbo, mora to biti itak napisano na pogodbi.
Dvomim pa, da si ti v prekrsku, poisci zakon, ce te to zanima.
Ce je opravil svoje delo korektno, mu placaj. Bi pa priporocal, da kupoprodajno pogodbo raje naredis pri notarju.

Po mojih izkusnjah je bilo tako, da je licenco imel lastnik/direktor agencije, morda se kdo od zaposlenih...ostali referenti, ki so vodili na oglede pa ne...
Iskanje po temi