PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Nakup poslovnega prostora in predelava

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,
v bližini doma, se je pojavila možnost ugodnega odkupa poslovnega prostora (720€/m2), lokacija je takoj ob pošti, osnovni šoli, 100 metrov do železniške postaje,... skupne površine 53m2. Ker se nameravam v kratkem postaviti na svoje noge, sta mi starša ponudila pomoč pri nakupu. Zanima me, ali se je smiselno lotiti predelave (nova kopalnica, toplotna napeljava, pod,...) ali je bolje, da najdem dejansko stanovanje in si prihranim skrbi/trud?
Z očetom se večino stvari lotiva sama, zato bi bila cena prenove odvisna večinoma od materiala, hkrati pa se mi z vselitvijo ne mudi še vsaj 1,5 leta.

Hvala za vaša mnenja in nasvete.
najprej preveri, ce lahko ta poslovni prostor sploh predelas v stanovanjsko enoto. na crno tega ne delat.
In za takšno spremembo je potrebno gradbeno dovoljenje. Kar pomeni kar lep kup papirologije.
Gradbeno dovoljenje, tehnični pregled, uporabno dovoljenje. Vse to rabiš.
Sicer gre za obstoječi poslovni prostor (je bil v uporabi že več kot 6 let), ki že ima uporabno dovoljenje, tudi namembnost naj bi bila spremenjena v stanovanjski prostor. Kar se tiče ogrevanja, je imelo lastno ogrevanje že sedaj. Potrebne spremembe bi torej zajemale le prilagoditev. Je vseeno potrebno imeti gradbeno dovoljenje ipd?
Če imajo uporabno dovoljenje za stanovanje, in je bil prostor pisarna samo v praksi, vsega tega ne potrebuješ. Probaj si ga priskrbet. Sicer imajo pa na upravni enoti vso arhivsko dokumentacijo, daš vlogo (dovolj je parcelna številka) in te pokličejo, da prideš pogledat: gradbeno dov, upor. dov....
Iskanje po temi