PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Izolacija plošče da ali ne

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Je res vse kar praviš glede povprečij itd... ve pa samo bog kaj bo čez 30 let, lahko bojo tople zime lahko pa bo dober meter snega skozi celo zimo.
Citat:kar praviš glede povprečij itd... ve pa samo bog kaj bo čez 30 let,
Če se smatraš za malega boga, pa povej, kaj bo takrat.

Vremenarji pa povedo svoje, kar jim prikaže statistika za preteklih 50, 100 let. Klima na zemlji se res spremina, vendar so te spremembe v času človeškega življenja zelo majhne. Ostrešje in toplotno izolacijo delaš za 30 do 50 let, kar bo vzdržalo dalj časa nam bo podarjeno.

Kar se tiče ostrešja, je sigurno bolj uporaben podatek o 150 kg/m2 snega, kot pa tvojih 1 m debela snežna odeja.

Prav tako bi bil bolj uporaben podatek vremenarjev o 3000 danK toplotnega primanjkljaja, kot pa tvojih
Citat:kake so zime tam kot je moja bajta takot so povedali za 2013 / 2014 da bo stisnilo in kaj je blo,zvončke smo nabirali...
Nimam časa - sem v penziji!
Nisem bog vem oz vidim pa da luftajo in da se klima spreminja...
Zato raje nardim streho močno kot pa točno po podatkih vremenarjev izpred magari 300 let. takrat sploh ni blo tako nenadnih sprememb zato ne moreš primerjat tega da vremenarji delajo statistiko izpred 50 let in to zrcalit v naslednjih 50,mogoče bo tako meni pa pravi nekaj da sploh nebo tako ampak vremenski kaos...

Da bi se vsaj zmotilSmile

Ko mi je sošolec iz osnovne ki je mag meteorologije razlagal kaka fizka je tu not te glava zapeče,z superračunalniki računajo neke matrike ki jim pol tako malo verjetnost ven dajo...

Mislim da mi je razlagal da za dva dni še gre napovedat naprej pa je loterija.
Kar pa se tiče prihodnosti pa bi se lahko nardil kaki zaključek če bi bile enake zime ali take spremembe kot jih imamo v zadnjih letih v ponavljajočem se vzorcu.
Pri nepredviljivih sezonah vremenu pa si v slepi ulici...
Lahko se upreš na statistiko to pa je tudi vse.Ampak to je bol tolažba kot kaj drugega...
Citat:Zato raje nardim streho močno kot pa točno po podatkih vremenarjev izpred
Povsem razumem in tudi podpiram. Ziher je ziher.

Pri takem načelu pa ne razumem, da bolj zaupaš nekajletni izkušnji soseda o toplotni izolaciji kot pa dolgoletnim statističnim izkušnjam vremenarjev. Tudi tu imaš vse možnosti izraziti svoje želje po še nekaj rezerve - ni jih problem upoštevati.
Nimam časa - sem v penziji!
NA vremenarje se spomnim samo pri strehi,pri izolaciji plošče če bi bil potreben podatek oz izračuni pa se seveda vzame povprečje kaj pa ti drugega ostane?

Ampak računat tako da veš kaki debeli so zidi je tudi tako tako,za točne podatke bi verjetno rabil toplotno predovnost vseh treh delov,zida nad izolacijo,plošče in strehe.
Plošča in streha bi še šlo ker vem kako je zgrajena kaj pa se tiče zidu pa je tudi vprašanje.
Včasih so šare zidali tako da so polnili z mordom,potem so spet zidali tako da so pustili zrak na sredini im mord dali po straneh,eni so (baje) dajali žagovino noter za toplotno izolacijo...
Nisem nikoli svisel štemal da bi videl kak je zid narjen...

CIljal pa sem pri tej temi bolj na recimo "domačo statistiko" kot računice...

Kurim na toplotno skurim do 800€ še brez fasade letos bo prvič z fasado,In za odločitev ali nardit izolacijo na ploščo ali ne se lahko kar iz ustnih izročil nardiSmile
Glede na to seveda da je tako velika razlika med lastno režijo in eko skladom...

Oz se je že nardila,ker mislim da ne morem razpolovit porabe zaradi tega tako da lastna režija in fertik...

Drugo je če bi mel kaki laboratorij kjer bi vsaka stopinja pomenila škodo in bi mogel bit objekt izoliran do cm in stopinje natančno pol pa se strinjam da se zračunajo izgube na decimalke natančno...
Skratka letos še me čaka srbečicaSmile
Ni srbečice, če kupiš volno ki ne srbi (bela), oz. manj srbi (rjava).
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
fajn ker tiste vcasih so ti dale...
sem pa enkrat videl da so neke obleke...
Ne gre se samo za prihranek pri kurjavi. Če boš imel izolirano ploščo samo iz spodnje strani bo sama plošča mrzla in se ti zna zgoditi da ti bo kondenzirala med ploščo in spodnjo izolacijo. V nekaj letih ti lahko plesen udari na spodnjo stran.
TO je res ja ampak če bi se bi verjetno to že videl...
ker je tako že 30 let...
V čem pa je finta tega polaganja oz. križanja?
Saj če položiš volno lepo skupaj ni fug med njimi ali je to zaradi česa drugega?
Iz muhe slona delate.
Če še tako stiskaš in paziš se hitro prikradejo špranje. Zakaj bi "reskiral" nekaj kar se povsem enostavno reši?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
LordTado Napisal:V čem pa je finta tega polaganja oz. križanja?
Saj če položiš volno lepo skupaj ni fug med njimi ali je to zaradi česa drugega?
Če polagaš 2 x 10 ali 15 cm, je logično da križaš. 1x 30 tako ne obstaja.
Vprašam samo pač ker so mi vsak reče da se križa kar je tudi logično.
Sem mislil da je še kaka druga fora razen fug...
Če bi se mogoče sama volna lepše zgrabila skupaj ali kaj jaz vem...
1 2 3
Iskanje po temi