9.5.2017 ob 08:12
Me prav zanima, če res obstaja gostilna, ki že ob 6 uri zjutraj navija muziko na terasi...... Še lokali, ki se odpirajo ob 7 uri so redki.
Fery Napisal:Ok, aleks ima vedno prav.ali pa jih prestaviti kamor tradicinalna slovenska gostilna paše: na koncu naselja, ob prometni cesti. tam ne bo nikogar motila. kar vsepovprek dajat gostilne med hiče in bloke pač ni primerno, kar bi se alhko zamislili tudi tisti, ki dajejo obratvalna dovoljenja. v naši vasi gostilne ni, tri vasi naprej so pa tri take, vse bolj na samem in tik ob cesti. mislim da nobenega ne motijo, tudi če kdo bol na glas prdne.
Ups, tudi tisti, ki je izdal uporabno za lokal, ima. Čeprav še vedno lahko reče, da je mislil da so oštarije in pogrebni zavodi primerljivi po proizvedenem zvoku.
Kaj sedaj? Pobiti birte in birokrate, da bomo ostali mirno spali? Kaj dosti drugega ne vidim.
Ok, mogoče podreti blok in narediti novega, bolj zvočno izolativnega. Tudi to bi šlo.
Fery Napisal:Mene iskreno moti sosedov pes (vsako noč tuli, poleti smrdi kot v greznici) in taistega soseda dimnik (če sem na vrtu, se mi točno v fris kadi).te zastopim, in tuid imaš kaj. sosed ma da ukroti svoje ščene in svojo peč. že za peč mu lahko inšpekcijo na vrata pošleš. tudi pretirano dimljenje kotla je nedovoljena imisija, kot tudi hrup psa v času nočnega počitka. pesa ima da zapre v hišo, pa naj njemu tam tuli. in sam naj ga voha, če ga ni sposoben okopat.
Glede na tukajšnje nasvete najbolje da fliknem TNT u raufnk, psa pa z avtomatom skinem. Ker oboje krepko, krepko posega v mojo lastnino. Narediti pa nimaš kaj.
Fery Napisal:Btw, kam pa bi ti dal bifeje, po tvoje, če niso za med ljudi?vidi gore. pa vsaj dve od teh naštetih najbrž ne bi bili moteči niti bolj v naselju. da je gostilna ob prometni cesti ima zgodovinsko že pomen, slovenija je bila tranzitna med trstom in dunajem. gostilne so bile tako strateško postavljene, ob prometnih cestah kjer je že tako bil hrup; ali pa na trg zraven cerkve, recimo naša pri kovaču v sostrem. zraven je bus postaja, parkirišče za kamperje, cerkveni zvonik, prometna cesta, P&R, in nobenga ne moti. drugače postavljenih birtij pa pri nas ni. mogoče zato noben birt okrog nas nima problemov z prebivalci, ker je bil mogoče le kdo dovolj razgledan pri dajanju dovoljenj. v kali preprečil konflikte, noben nobenmu ne posega v prostor, in so ljudje več al manj na tem, da shajajo eni z drugimi.