Objave: 1002
Teme: 41
Ocena:
0
Je mogoče še kdo opazil, da entalpijski prenosnik včasih vrača tudi vonjave? Sam imam Novus 300F. Da bi vračal vonjave iz stranišč zaenkrat nisem opazil, vonjave kuhanja pa večinoma vrača.
Glede tega sem povprašal Bojkota Jermana od Enetsi, ki je uvoznik za Paul, pa pravi, da se vračajo vonjave, ki so topne v vodi, npr. od pora. Sam zelo dobro zaznam, če se kuha npr. jota. Vprašal sem tudi na Agregatu, vendar s tem problemom zaenkrat niso seznanjeni.
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
A nista vhodni (svezi) in izstopni (odpadni) zrak v rekuperatorju fizicno locena?
Ocena:
0
Sta, vendar pri kondenzaciji notranjega izrabljenega zraka lahko pride v kondenzirano vodo tudi nekaj raztopljenih vonjav (verjetno kondenzirana voda ni popolnoma čista), ki potem prestopijo skupaj z vodo preko "papirnatih" lamel na drugo stran, kjer je svež zrak.
Objave: 386
Teme: 4
Ocena:
0
Imam Novus 300F in v dveh letih nisem opazil vračanja vonjav. Med kuhanjem je vedno na max in se ponavadi niti ne voha, da se kuha, v dveh urah pa vse prečisti. Sesa in vpihuje mi pa 120m3 v kuhinji, 60m2 soba.
Objave: 6531
Teme: 76
Ocena:
5
Kolikor vem, naj bi bila entalpijska kocka neke vrste plastika (je pa še nimam, tako da ne vem zagotovo). Si prepričan, da ne gre za kakšen bypass?
Ocena:
0
Plastični entalpijski prenosniki so novi, prej so bili nekoliko drugačni.
Sam imam odvode iz kuhinje precej slabše dimenzionirane in sicer največ 60 m3/h, kar je gotovo napaka.
Tudi sam nisem prvo leto nič opazil. Letos pa sem delal doma v zaprti sobi, ko je moja kuhala. Takrat sem opazil. Prej pa se mi je samo zdelo, da traja dlje, da se hiša prezrači, če uporabljam entalpijski prenosnik. Seveda do efekta lahko pride samo pozimi, ob nizkih temperaturah, ko se dogaja kondezacija pri izrabljenem zraku.
Možno da gre pri meni za kakšen defekt, da kaj ne tesni, kot bi moralo. Vendar je Bojko Jerman potrdil, da se to lahko zgodi.