PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Stanovanjsko pravo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potrebujem malo pomoči.

Na nepremicninah.net sem se zagledal v eno posest s ceno "A", vendar agencija pravi, da je prišlo do neljube napake (cena 2x napisana - v glavi oglasa in v samem oglasu) in pravi, da je za to posest prava cena "B".

Obstaja kakšen zakon, kjer je navedeno, da se mora posest prodati po oglaševani ceni? To je isto kot bi bila reklama za prašek v trgovini 2€, na blagajni bi ti pa rekli da je 5€.

Kje naj začnem brskati? Zveza potrošnikov lahko kaj pomaga?

Sem neved v teh vodah.

Za vso pomoč se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
Bi kupil za ceno ''A'' ali bi se želel samo malo ''sproščati''
MisterX Napisal:Potrebujem malo pomoči.

Na nepremicninah.net sem se zagledal v eno posest s ceno "A", vendar agencija pravi, da je prišlo do neljube napake (cena 2x napisana - v glavi oglasa in v samem oglasu) in pravi, da je za to posest prava cena "B".

Obstaja kakšen zakon, kjer je navedeno, da se mora posest prodati po oglaševani ceni? To je isto kot bi bila reklama za prašek v trgovini 2€, na blagajni bi ti pa rekli da je 5€.

Kje naj začnem brskati? Zveza potrošnikov lahko kaj pomaga?

Sem neved v teh vodah.

Za vso pomoč se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.

Ne, če ti je lastnik ne želi prodati (po objavljeni ceni) ga v to ne moreš prisiliti!
"To je isto kot bi bila reklama za prašek v trgovini 2€, na blagajni bi ti pa rekli da je 5€."

Točno to se je že zgodilo. Tiskarski škrat pač. Oz. Tipkarski Smile Reklama NI ponudba...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Obrni se na tržni inšpektorat.
Oni so za to pristojni in naj ti odgovorijo.
Razen, če ni oglas že spremenjen oziroma umaknjen.
Tvoj primer s praškom ni čisto ustrezen/korekten, ker si pri nepremičini že v oglasu videl 2 ceni (v primeru s praškom so ti pa šele na blagajni rekli). Menim, da je bil oglas vabilo za oddajo ponudb in ne ponudba.
Jaz sem preko neta na eni slovenski strani zasledil zelo nizko ceno za neki izdelek (recimo 2E namesto 50E) in ga seveda takoj naročil,hitro so mi odgovorili da so se pač zmotili pri ceni,nakar sem jih jaz pobaral da jaz nisem kriv za to in da so me izkoristili za moje osebne podatke,ponudili so mi dobropis v vrednosti cca 2 E Smile in zapis v drobnem tisku da če cena za izdelek njim ne paše jim ga pač ni treba poslati.No z zadevo sem seznanil tudi tržni inšpektorat ampak potem nisem več poizvedoval kaj je bil končni epilog.
Ceno so seveda spremenili, imam pa sprintan oglas.
Bila je tako dobra cena, da bi šel v nakup, po redni ceni pa ne bi. Ampak sem mislil, da če je opcija to kako izkoristiti, da bi pač izkoristil Smile
Če bi bil oglas ponudba, kar pa ni, potem bi ti zgolj s sprejemom ponudbe sklenil pogodbo, kar pa jo ne. Drugače velja v trgovini. Glede tega lahko pogledaš 24. čl. OZ.
Iskanje po temi