PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Kamni ob cesti

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Torej - zakaj menimo, da moramo kot VOZNIKI imeti možnost "brezplačne" izletne cone na tuji lastnini? Seveda v primeru lastne vozniške NAPAKE?
mogoče sem bil napačno razumljen..., vendarle sem omenjal npr. svečke...
Tu nisem imel v mislih izletov po tujih parcelah..., temveč- da si kot udeleženec v prometu se primoran umakniti zaradi tuje vozniške napake, ali umik drugemu vozilu (traktor, bus, kamion..ipd. ) mogoče tudi le peš, s kolesom (lahko je tudi slaba vidljivost) in to le na cestnem telesu Idea
Mleško problem niso stari objekti...ti so nemalokrat dobesedno na cesti..
Za novogrdnje pa ne boš mel takega odmika, vsaj s papiri ne (ter običajen ''smrtnik'').
Papež lepo si opisal primer:
Citat: "Hans, Jorg ali Giovani"
, samo to se vleče pri nas že iz Titovih časov dalje, predvsem pa same mentalitete- kulture...
Narobe je bilo, da je vsaka ''konjska pot nastala takoj kamionska'', brez odplačil, brez vrisov-prepisov...ker so naši predniki več delali in tudi držali BESEDO (oziroma so bolj bili podobni Hansom...seveda so kaj rešili tudi s pestmi, manj pa so bili na sodiščih....)
Tu je velik del srži vsega...mi pa čez vsako vlado (čeprav vsako zvoli kdo :?Smile, zakone...; po drugi strani pa ''jih moramo'' zaobiti-prikrojiti kot ''nam'' paše...itd.ipd..
Lep primer so kaka vikend- počitniška naselja...vsak pred gradnjo obljublja vse...malo manj, da ne liže r.ti . Ko je zadeva končana, se zaplanka, kako bodo potem naprej vozili kaki avti (bog ne daj kamioni) ''nije njih briga'', samo po mojem ne... :!: čeprav ima plot, kamne, škarpo ipd..na cestnem telesu (kar se tiče dalje njegove parcele...je zame nedotakljiva). Pa največ pi.d..rij delajo potem taki po občinah, prijave na policijo ipd..(da ne delam krivice...so svetle izjeme).
Ja, zato pa globe DA - prvo tudi takim..., če bo pa iz prvega dela teksta kaka nesreča, ter prijava iz tega naslova, verjemte da prav tako...,na naslov tistega, ki je ''prepreko'' nelegalno postavil...Vsaka zavarovalnica se bo hotela izognit kakemu izplačilu, na račun koga :?: pa naj razmisli vsak , ki take ''prepreke'' postavi, na sicer svoji zemlji , vendarle ti. cestnega telesa....
Brez zamere, upam da se ni kdo videl napaden, ko je še pred tem dajal druge nasvete...., ker nisem mislil kot ''napad'' ...., le razmislek... :wink:
Lp
1 2 3
Iskanje po temi