PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Narok na ustno obravnavo v postopku izdaje grad. dovoljenja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kakšne pravne možnosti imam v primeru naroka za ustno obravnavo v postopku izdaje gradbenega dovoljenja? A se lahko na kaj pritožim? Lahko podam pripombe?
Na ustnem naroku referent vsem navzočim "predstavi" projekt, in ti, kot navzoči lahko podaš svoje pripombe/pritožbe, če te pa ni tam se pa smatra da nimaš pripomb.
Te pripombe se potem zapišejo v zapisnik in le-tega vsi navzoči podpišejo.
Gre za gradnjo bloka okoli 19x35m, višine 20m in gre 5m od moje meje kjer imam pridelek. Kaj vse bi lahko navedel? Motijo me stvari kot so:
- senca: tako visok objekt predstavlja kar veliko senco
- na tej parceli gnojim, škropim,... imam občutek da bodo bodoči stanovalci to ovirali
- sprehajalna pot: možnost kraje pridelka,...
-...
Če je na tej parceli dopustna gradnja večstanovanjskega objekta, če so zagotovljeni odmiki od sosednjih parcel, potem nimaš kakšnih posebnih možnosti za uspeh.
Hah, to da bo sprehajalna pot si kar vzemi v zakup, po možnosti za pse Smile.
Pri nas ni bloka pa smo imeli s tem kar probleme. Sedaj napišem tablo, lastniki psov pozor, na območju je nastavljen strup za podgane in polže.
Nihče več se ga ne upa spustit da leta med solato itd...

če pa komu prijazno poveš da pasje sranje in scanje ne sodi na gredice pa imajo rilec do tal....
Yeager Napisal:Če je na tej parceli dopustna gradnja večstanovanjskega objekta, če so zagotovljeni odmiki od sosednjih parcel, potem nimaš kakšnih posebnih možnosti za uspeh.

A so zahtevani odmiki za vecstanovanjske stavbe (bloki) obicajno kaj vecji? Ker 20m visine 5m od meje deluje rahlo stresno.
Pozanimaj se kolikšno bo vplivno območje te stavbe. 5m mi po občutku deluje malo.
po enacbi 1/2 tretjega korena bruto prostornine stavbe bi bilo vplivno podrocje ca. 12m, vendar (kolikor vem) se vplivno podrocje po razsodbi US ne uposteva vec.
To formulo so razeljavl ja. Odmik je odvisen od prostorkega akta ki tam velja, lahko je od xx m do xx m. Big Grin
Iskanje po temi