PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Stara hiša,ki se že sama podira ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lep pozdrav!
Imam problem s staro hišo,katera je že par let prazna in v njej nihče več ne stanuje.Hiša stoji na deželi in v hiši je sedaj priklopljena samo še elektrika je pa v zelo slabem stanju saj se na določenih mestih že sama podira.Hišo sem podedoval,ampak jo mislim porušiti takoj ko bodo finance dovoljevale.

Moj problem pa je sledeč:
Ko se je delal popis nepremičnin je bila hiša še v uporabi in ocenjena na 68.000 evrov.Kasneje sem hotel to vrednost spremeniti na portalu nepremičnin,ampak mi je niso upoštevali.
Prosil bi vas za nasvet kaj bi bilo najbolj smotrno storiti v mojem primeru?
Spremenit bo potrebno podatke v evidenci nepremičnin. Neto uporabna površina 0 recimo. To bo najbolje kar na GURS povprašat, kako to najbolj enostavno spremenit v ruševino. Elektriko bi seveda tudi kazalo odklopiti.
Pofotografiraš objekt, greš na pristojni GURS in zahtevaš, da pri vrsti objekta spremenijo v 'stanovanje, neprimerno za bivanje (stanovanje v propadajoči stavbi)).
Najlepša hvala za informacije.Bom moral to čimprej uredit,da ne bo nepotrebnega davka.
davek bo, a nižji
Iskanje po temi