PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Umestitev (orientacija) hiše, pribitki sonca

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moje mnenje: kurilnico in pralnico proč od dnevne sobe, spalnice proč od terase, tam bi se bolje obnesla delovna soba in seveda fitness z izhodom na zrak. Pokrita terasa, zato da je gibanje okoli mize in iz kuhinje udobno, mora biti široka vsaj 4 metre. Če pa boste zaradi te strehe pozimi imeli temno v kuhinji in dnevni sobi, je bolj smiseln latnik, ki ga lahko prekriješ s prozorno plastično kritino (vse bolj se uporablja) ali pa celo raje zasaditev okrasnih dreves,ki delajo senco. V prejšnji hiši smo imeli 70 m2 pokrite terase, na kateri je pihala ali burja ali jugo. Uporabljali smo jo pretežno poleti zjutraj in pozno zvečer, ob dežju zelo malo ali nič.
Ena od zelo elegantnih in "eko" rešitev za preprečitev poletnega pregrevanja je tudi umestitev listopadnega drevesa na pravo mesto. Malce opazuješ potek sonca in si zakoličiš idealno mesto. Ni boljše sence za teraso....
Pozimi pa odvrže liste in imaš sonček.

(no, je med mojim pisanjem tudi Karmen isto predlagala...)
Poleti je najvecjo problem le popoldansko sonce. Ce se le-to prepreci z naravnimi/zazidanimi metodami, je vecina problemov resenih.
Popoldansko je najhujše. Ampak tudi dopoldansko, ko zunaj doseže in preseže 30, ni od muh. V tem primeru pridejo prav senčila, ampak tla teraee se vseeno pregrevajo. Jaz imam dve panoramski na jv, že študiram jesensko zasaditev dreves. Trenutno rešujem s senčili ( zavese iz babičinih platnenih rjuh).
1 2
Iskanje po temi