PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnik - kakšen, kakšna obloga, kakšen fi..???

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav vsem.

Kar najhitreje bi rabil odgovor (izvajalec bi rad danes naročil, saj mi bodo drug teden delali streho) kako je z dimnikom. V ploščah so pustili preboje za dvojni dimnik. Nisem se še točno odločil na kakšen način bi ogreval. Verjetno bom dal toplotno črpalko, bi pa razmišljal tudi o kaminu v dnevni sobi.

Projektant je predvidil eno cev za npr. kurilno olje, drugo za kamin. Ali se mi sploh splača postavljati dvojno cev glede na to, da bi ogreval s TČ, ali pa so stroški med enojnim in dvojnim dimnikom tako manjši, da je bolje narediti dve cevi, če še nisem čisto odločen?

Ali je smiselno imeti dve cevi da če bi ugotovil, da ogrevanje s TČ ne segreje dovolj hiše, da imam kasneje še vedno možnost ogrevati na kurilno olje, ali pa ta varianta odpade, ker bi bilo potrebnih preveč posegov v instalacije (razbijanje tlakov,...-?) in potemtakem tudi nima smisla dati dimnik?

Če bi enega vseeno dal-na kakšen fi iti?

Kakšno zunanjo oblogo dati - izvajalec pravi, da se moram takoj odločiti, da bo lahko klepar naredil ustrezne zaključke.

Omenjal je možnosti, da je dimnik od zunaj narejen kot fasada (izolacija in zaključni sloj), potem da ga pozidam ali pa že nek tovarniški element.

Ali je schiedel edina opcija za sam dimnik?

Kaj bi bilo najbolje in s cenovnega in estetskega vidika? Barva kritine bo črna?

Hvala za odgovore.

LP
Pozdravljen,

sicer sem verjetno že prepozen, pa vendarle. Kot prvo mislim da imaš zaenkrat preveč odprtih možnosti in se boš enostavno moral odločiti na kakšen način boš ogreval hišo, kaj boš imel in česa ne. Če tega še ne veš mislim da je bolje da počakaš z dimnikom. Streho ti lahko naredijo, dimnik pa pozidaš kasneje. V primeru da se boš ogreval na olje mislim da bi fi 130cm moral popolnoma zadoščati, pri nizkotemeperaturnih kotlih najbolje če bi bil iz nerjaveče pločevine (ne vem pa kako se ga potem obdela).

Doma smo zaradi prevelikega fi-ja dimnika (schiedel 160) morali še enkrat ometati dimnik, ker je začel odpadati omet (dimni plini so kondenzirali in kondenz je očitno iz tuljave prešel na blok in sčasoma tudi na omet, ki je odpadel),

Glede zunanjega izgleda bi se odločil za tovarniški element (mislim da je iz umetne mase, ki je precej lažji, odporen, hitro postavljen in tudi cenovno ugoiden v primerjavi z dvojno žganim klinker ceglom, obzidovanjem in fugiranjem) Fasada na dimniku se mi pa niti pod razno ne dopade, dimnik mora biti rdeč Smile
Hvala za odgovor.

LP
Iskanje po temi